Juniorbajnok ütőt szerződtettünk!

Az U21-es bajnok Hajós Aliz a következő idényben a Vasas Óbudát erősíti.

A 19 éves Hajós Aliz személyében Bleicher Réka után újabb röplabdázót szerződtetett bajnokcsapatunk Újpestről: az április végén U21-es bajnoki címet nyert ütőjátékos egy idényre kötelezte el magát a Vasashoz.

"Sok sportágat kipróbáltam, de egyik sem tetszett igazán, mígnem aztán tíz évesen, a Vasasban kezdtem el röplabdázni” – emlékezett vissza a kezdetekre Aliz, akinek első edzői Benkóné Kőrös Mária és Hőnig László voltak, de Kőnig Gábor is tartott neki edzéseket.

"Másfél év után kerültem át Újpestre, elsősorban azért, mert iskolát váltottam. A következő nyolc szezont  a negyedik kerületben töltöttem, ahol nyolc különböző szakemberrel dolgozhattam együtt előbb az utánpótlásban, majd a felnőtt együttesben” – mondta Aliz, aki idén az U21-es bajnoki cím elnyerésével ért fel pályafutása eddigi csúcsára.

"Selmeczi Zsuzsa volt az edzőnk, aki korábban is foglalkozott velem, és akire pótanyámként tekintek, épp ezért volt különösen édes számomra a kaposvári siker” – fogalmazott a junior aranyéremről az ütőjátékos, akit a torna álomcsapatába is beválasztottak.

Új játékosunk két éve szeptemberben éppen egy Vasas elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést: jobb térdében elszakadt a keresztszalag, amit műtét és hosszú kihagyás követett.

"Nyilván egyetlen ilyen sérülés sem múlik el nyomtalanul, de mostanra azt mondhatom, 99%-os állapotban vagyok. A szezon nehezen indult, de a végére eljutottam oda, hogy egyetlen edzést sem kellett kihagynom, nem kellett orvoshoz mennem a térdemmel. Lelkileg és fizikailag is megviselt az az időszak, mert nem vagyok sérülékeny játékos, a semmiből jött, hogy egyszer csak hat hónapot ki kellett hagynom… Szerencsére a szüleim végig mellettem álltak, és bár akadt némi komplikáció, ami miatt ismét kés alá kellett feküdnöm, ezt az egészet már magam mögött hagytam” – mondta Hajós Aliz, aki az elmúlt idényben javarészt a juniorcsapatban kapott lehetőséget.

"Nyilván jó lett volna a felnőtt bajnokságban is pályára lépni, de így is rengeteget tanultam az edzéseken. Amilyen nehézkes volt az év eleje, végül jól zárult” – összegezte az elmúlt 12 hónapot az ütőjátékos.

A Vasastól érkezett megkereséssel kapcsolatban azt mondta, az a döntés, miszerint váltania kell, már korábban megérett benne, de sokáig úgy volt, hogy – ifjúsági olimpiai negyedik helyezett öccsét követve – kimegy a strandra.

"Ekkor esett be Sarlós Marci telefonhívása, én pedig gyakorlatilag szinte azonnal igent mondtam. Nagyon kedvező volt ez a lehetőség, sokat nem kellett gondolkodnom a válaszon” – mondta Aliz, aki szerint egy ilyen csapatban, ilyen körülmények között edzeni nem mindenkinek adatik meg. Bár nem vetette el teljesen, hogy egyszer főállású strandröplabdás lesz, most úgy érezte, még a teremröplabdába is érdemes munkát beletennie.

"Sok klasszis van a csapatban az én posztomon is, nyilván számítok arra, hogy kevesebb lehetőséget fogok kapni, de tudom magamról, hogy már attól is jobbá válok, ha olyan csapattársak vesznek körül, akiktől tudok tanulni. Szeretnék mindenben fejlődni, nyilván szeretném, ha címet védene a Vasas, főleg, hogy nekem még nincs felnőtt érmem” – tette hozzá Aliz.

Attól nem tart, hogy esetleg a többiek rosszul fogadnák, már csak azért sem, mert többeket ismer a csapatból: Bleicher Rékát az UTE-ból, Juhár Dalmát a vasasos szupermini időszakból, Villám Lillával pedig az idei strandröplabda országos bajnokság első fordulóján a negyedik helyen zárt.

"Nyilván fura lesz ennyi új embert, mert igazából soha nem váltottam csapatot, de a beilleszkedés is egy új élmény lesz számomra. Emellett nyilván nagyon vonzó a nemzetközi szereplés és a sok utazás: ha jó a közösség, kicsit nekem mindig olyan, mintha nyaralnánk. És ezt nem rossz értelemben gondolom, mert a játék és a mérkőzések nyilván a legfontosabbak, de én imádok röplabdázni, így ha a társaság is jó, akkor nem lehet baj” – tekintett előre a játékos, aki minden játékelemben fejlődni szeretne.

"Bízom abban, hogy a csapategység ugyanolyan jó lesz, mint az előző idényben, mert az a játékra is kihat. Bevallom, már az előző szezon közben is felmerült bennem, hogy vajon milyen lehet egy ennyire összetartó együttesben játszani, így nagyon örülök, hogy ez most megadatik” – tette hozzá Hajós Aliz, akivel kapcsolatban nem nagy titok, hogy édesanyja, Kovács Andrea a Vasas utánpótlás-vezetője.

"Nagyon jó a kapcsolatom édesanyámmal, így természetesen kikértem a véleményét az átigazolásról is, de amint már mondtam, sokat nem gondolkodtunk. Nyilván vannak jó és rossz oldalai annak, hogy eddig nem egy klubnál voltunk, de annak is lesz pozitív és negatív része is, hogy ugyanott dolgozunk. Ennek ellenére számomra megnyugtató, hogy személyében lesz egy ismerős arc a Folyondárban már az elejétől kezdve, de alapvetően pozitívan állok ahhoz, hogy ő is itt van” – fogalmazott a négyes ütő, aki röplabda mellett egyetemre is járni fog: ha felveszik, akkor ősztől a Corvinus emberi erőforrás szakán tanul majd.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató