Nyomtatható verzió 2021.11.06.
Extraliga

Nehéz győzelem az MTK otthonában

Mint minden szezonban, ezúttal is megszenvedtünk Budaörsön az MTK vendégeként.

Csapatunk az Extraliga negyedik körében az idáig nyeretlen MTK Budapest budaörsi csarnokába látogatott szombaton.

A mérkőzésen Giannis Athanasopoulos vezetőedző ezúttal sem számíthatott Ambrosio Melanira, Ayshan Abdulazimovára és Török Katára, igaz, előbbi kettő bekerült a jegyzőkönyvbe.

A túloldalon az előző idényben még vasasos Tettamanti Virág és Windisch Kinga kezdett, mellettük az U21-es csapatból eligazolt liberó, Weidemann Lili is játszott.

Nálunk Király-Tálas Zsuzsanna, Mária Zernovic, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja, Papp Orsolya és Vezsenyi Adrienn alkotta a kezdőcsapatot.

Sok ki nem kényszerített hibával – főleg nyitásfogadásban, szervában és a feladó-center kapcsolatokban – kezdtük a találkozót, így az elején az MTK vezetett (10-7). Boyko három ászának is köszönhetően fordítottunk (10-12), majd amikor Zernovic harmadszor is „beköszönt”, a hazaiakat irányító Leiszt Máté már másodszor kért időt (14-18). Csapata egymás után három labdamenetet nyert meg, Athanasopoulos játékmegszakítása után azonban mi tettük meg ugyanezt (17-21), ami ha szűkösen is, de elégnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerjük a szettet (23-25, 0-1).

A második játszma első labdameneteiben hibát hibára halmoztak az együttesek, így nem igazán alakultak ki labdamenetek (8-9). Három egymás utáni pontunkat követően magához rendelte tanítványait Leiszt, akik nem adták könnyen magukat és szívós munkával egyenlítettek (14-14). Ezúttal Athanasopoulos kért időt, majd Papp helyére Kump Alízt küldte be (18-18). Zernovic kétszer támadott eredményesen, közte Boyko is ütött egy blokkoutot, de az MTK ismét ledolgozta hárompontos hátrányát (23-23). Fordítani azonban nem tudtak a hazaiak, így kiszenvedtük ezt a játékrészt is (24-26, 0-2).

A harmadik etapot Alexandra Malloyjal és Kumppal kezdtük, továbbá maradt az előző szettekben is játszó Fábián Fanny is. Az első harmadban folyamatosan nálunk volt az előny (5-7), sőt, amikor Leiszt időt kért, Boyko jó támadásainak köszönhetően öttel vezettünk (6-11). Ütőink vezérletével tartottuk a különbséget, de amikor egymás után több labdamenetet is képtelenek voltunk befejezni, edzőnk jelezte, mondanivalója van (14-17). A következő pont is a hazaiaké lett, így jött Király-Tálas és Vezsenyi, ennek ellenére fordított a városmajori csapat (19-18). Athanasopoulos visszacserélt, de a következő pont is az MTK-é lett, amely 10-16 után egy 10-2-es szériát produkált. Görög trénerünk újabb játékmegszakítása után Boyko egalizált, de mivel a soron következő négy labdamenetből hármat odaajándékoztunk az ellenfélnek, hamarosan négy szettlabdával kellett szembe néznünk. Ezeket mind hárítottuk, majd egy vitatott, blokkot ért Zernovic-támadással az ötödiket is, mielőtt a magunk második lehetőségét kihasználva lezártuk az összecsapást (27-29, 0-3).

Folytatás szerdán 18 órakor Tatabányán, ahol a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II-es riválisunkhoz látogatunk. A párharc egy mérkőzésen dől el.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Extraliga, alapszakasz, 4. forduló:
MTK Budapest - Vasas Óbuda 0-3 (-23, -24, -27)
Illyés-Aramis Sportcsarnok, 100
néző. Vezette: Szabó Zs., Kiss Z.

MTK: Giommarini 12, Kilyénfalvi 7, Windisch 11, Sziládi 20, Tettamanti 5, Berkó L. 2. Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Tatár 1, Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas: Boyko 13, Papp 2, Vezsenyi 8, Zernovic 17, Kalicanin 6, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Malloy 7, Fábián, Kump 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Leiszt Máté: - Örülök, hogy végre megint a jó arcunkat mutattuk, aminek köszönhetően nagyon közönségszórakoztató meccset játszottunk. Gratulálok mindkét csapatnak.

Giannis Athanasopoulos: - Az MTK tabellán elfoglalt helye nem reális, mert ennél sokkal jobb csapata van. Az ellenfél játékosai agresszívan nyitottak, emellett nagyon jó a blokkvédekezésük, ezért szenvedtünk ennyire. Nem vagyok elégedett a teljesítményünkkel, de azzal igen, hogy mindhárom szettet le tudtunk zárni annak ellenére is, hogy többször voltunk nehéz helyzetben - különöseb örülök, hogy a harmadikban 20-24-ről visszajöttünk. Még a korábbinál is keményebben kell dolgoznunk és jobb koncentrációra van szükségünk az ilyen együttesek ellen is, nem csak a címvédő ellen.

Thomas Müller: Így lettem profi focista!

3990 Ft

Vasas-függő ár: 3590 Ft

  • Névadó fejléc
  • Óbuda
  • Óbuda Sport
  • Arany fejléc
  • Alprosys
  • Linartech
  • Pannonbau
  • Ninesquared
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
IMPRESSZUM jogi nyilatkozat kapcsolat média ajánlat