Kőnig: lépésről lépésre építjük a jövő reménységeit

Utánpótlás szakmai igazgatónk elégedetten értékelte a három veretlen korosztályos aranyérmet hozó idényt.

Mint ismert, nemcsak felnőtt, hanem utánpótlásszinten is igen eredményes szezont zárt szakosztályunk: az NB I ezüstérme mellett az U17-es, az U15-ös és az U13-as együttes is „példát vett” az extraligásokról, és veretlenül lett bajnok.

„Az említett sikerekben nagy szerepe van az egymásra épülésnek: ezek a lányok egy éve U13-ban, illetve U15-ben bajnokok lettek, ezt a teljesítményt fejelték meg az egy korcsoporttal feljebb megszerzett aranyéremmel. Sehol nem kellett új együttest építeni, az U13-asoknál pedig évek óta nagyon jó rendszerben dolgoznak a kollégák, folyamatosan ott van az aktuális csapatunk a legjobbak között, így a hat-hat elleni játékra való átállás sem okoz gondot” – értékelt honlapunknak Kőnig Gábor utánpótlás szakmai igazgatónk.

A tréner szerint a mostani kiemelkedő eredmények elsősorban az elmúlt két-három év szisztematikus munkájának és építkezésének köszönhetők, de „nagy titkok nincsenek” a sikerek mögött. Meglátása alapján ezekben a korosztályokban nem nagyon votlak lukak a csapatokon belül, ami szintén fontos tényező.

„Nagy százalékban teljesen saját nevelésű játékosaink vannak, olyanok, akik kicsi koruk óta a Folyondár utcában pallérozódnak. Persze vannak olyanra is példák, hogy valaki már menet közben vált klubot és választ minket, a kimagasló tehetségeket természetesen tárt karokkal várjuk, de hasonló kaliberű röplabdázóért nem feltétlenül toljuk hátrébb azokat, akik évek óta itt nevelkednek. Szerintem jelenleg nagyjából 85 százalékban alkotják a csapatainkat teljesen saját nevelésű röplabdázók” – jelentette ki a szakember.

Kőnig szerint látva az elmúlt éveket és a klubok korosztályos kereteit, nem volt meglepetés, hogy mindhárom alsó kategóriában a Vasas lett a bajnok, az azonban, hogy egyik kiemelt együttes sem kapott ki, megsüvegelendő, mert látszik, hogy más együtteseknél is jó szakmai munka folyik.

„Annyira széles spektruma nincs az utánpótlásnak, ha valaki megnézi az elmúlt tíz év korosztályos bajnokcsapatait, az látni fogja, hogy nagyjából ugyanazok a nevek végeznek a dobogós helyeken. Szakmai igazgatóként természetesen figyelemmel követem a többi együttesünk edzéseit, mérkőzéseit, amikor nekünk az NB I-esekkel épp nincs edzésünk vagy találkozónk. Évek óta ugyanazzal a szakmai stábbal dolgozunk, így az irányelvekkel mindenki tisztában van, inkább a mindennapos történesekkel kapcsolatban szoktunk beszélgetni. Azon vagyunk, hogy a jövő reménységeit lépésről lépésre építgessük, hiszen ők azok, akiket a későbbiekben a hónunk alá kell csapnunk és minél magasabb szintre kell emelnünk. Ez nemcsak a Vasas, hanem az egész magyar röplabdázás érdeke” – zárta Kőnig Gábor.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató