Vasasos aranyeséllyel indul az országos UP-döntők sora

Péntektől vasárnapig Békéscsabán rendezik az U15-ös finálét, amelyet csapatunk mindössze két vesztett játszmával vár.

Ha május és június, akkor utánpótlás országos döntők!

Ez a sorozat kezdődik meg most hétvégén – egészen pontosan péntektől vasárnapig – Békéscsabán, ahol a dr. Kotsis Attilánéról elnevezett sorozat hatcsapatos fináléját rendezik meg.

Halász Márta edzette csapatunk egészen szenzációs idényt produkált eddig, ugyanis a nyolc alapszakasz- és a 14 középszakasz-mérkőzés során mindössze kettő (!) játszmát veszített.

„Egy döntő mindig más, mint egy bajnoki forduló, nyilván ezt az esélyes csapatok is sokkal nagyobb izgalommal várják, ennek ellenére is természetesen úgy megyünk oda, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ugyanakkor kértük a lányoktól, hogy ne túl nagy önbizalommal utazzunk el Békéscsabára, ahol biztosan alázatos játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat” – kezdte felvezetésében a korosztály vezetőedzője.

Halász szerint nagy meglepetésekre nem lehet itt sem számítani majd, de szerény, a végsőkig küzdő játékot szeretne látni tanítványaitól, akik ha így tesznek, akkor nem tudnak olyan eredményt elérni, ami ne lenne elfogadható.

„Nagyon bízunk abban, hogy sikerül aranyérmet nyernünk, de nemcsak rövid, hosszú távon is gondolkodnunk kell ezekről a lányokról” – mondta Halász Márta.

A szezon eddigi részéről elmondta, több különböző csapattól, de stabil alaptudással rendelkező lányokat kaptak az év elején, akiket Fazekas Szilviával úgy bontottak két csoportra, hogy mindenki a lehető legtöbb játékpercet tudja a pályán tölteni. Az idény közben is voltak cserék, mert ennél a korcsoportnál nehéz előre megmondani, ki mennyit fog fejlődni.

„Stabil és hasonló tudású játékosaim vannak, éppen ezért szerencsém volt, mert ha valakinek gyengébb napja volt, tudtunk cserélni. Ilyen alacsony összetételű csapatom még soha nem volt, ehhez képest elég jól meneteltünk, mert a nyitásunk és a nyitásfogadásunk sokat stabilizálódott a szezon eleje óta” – fogalmazott Halász, aki szerint csapata homogén társaságot alkotnak, nem kellett senkit felzárkóztatni, emiatt sokkal könnyebb volt velük dolgozni.

„Remélem, vasárnap a hatos döntő utolsó meccsének végén mi ünnepelhetünk majd!” – mondta bizakodva Halász Márta.

Csapatunk a csoportkörben pénteken a Kecskeméttel és a Nyíregyházával találkozik, szombaton a keresztjáték, vasárnap pedig a helyosztók jönnek a békéscsabai röplabda akadémián.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató