Sillah & Bannister: 2025!

Bár több európai klub is csábította őket, Fatoumatta Sillah és Taylor Bannister is a Vasas Óbuda kötelékében marad a következő idényben!

A klubtörténeti sikereket hozó szezon ugyan már mögöttünk van, de a háttérben folyamatosan zajlottak az egyeztetések a következő idény keretének a kialakításáról. A következő időszakban bemutatjuk, kikkel fog együtt dolgozni a következő egy évben a Giannis Athanasopoulos vezette szakmai stáb!

Játékosaink közül Juhár Dalma tavaly nyáron hároméves szerződéshosszabbítást írt alá csapatunkkal, így ő 2026 nyaráig biztosan tagja lesz együttesünknek. Rajta kívül a klubvezetés korábban megállapodott a közös folytatásról a centerek közül a csapatkapitány Ayshan Abdulazimovával és Papp Orsolyával, fiatal játékosaink közül az egyaránt a felnőttválogatottal edző feladó Tóth Sárával és a feladóátló Erőss Mirtillel, továbbá Török Katával és Szalai Annával is. Hozzájuk csatlakozott most két legjobb pontszerzőnk, a Magyar Kupában MVP, gambiai-szlovén Fatoumatta Sillah, valamint az előző Extraliga-idény legértékesebb játékosa, az amerikai Taylor Bannister is. Megtartásuk nagy fegyvertény, ugyanis mindkét légiósunknak – anyagilag is – igen komoly ajánlatai voltak európai élcsapatoktól, ők azonban ennek ellenére is a Vasas Óbudát választották!

Taylor Bannister:
Nagyszerű érzés volt minden magyarországi meccset megnyerni, mert bár ez volt a célunk, pont emiatt nagy nyomás volt rajtunk az egész idényben. Hálás vagyok, hogy emellett a Bajnokok Ligájában is sikerült történelmet írnunk, és nagyon remélem, hogy a következő szezonban erre rá tudunk tenni még egy lapáttal. A sikerünk titka a remek edzésmunka mellett a nagyszerű csapatszellemünk volt.
Azért döntöttem a szerződéshosszabbítás mellett, mert tudom, hogy amellett, hogy egy jó edző vezetésével jó munka zajlik a Vasasnál, tisztelnek és megbecsülnek, ami nagyon fontos minden játékosnak. Bízom abban, hogy a magyar sikerek mellett nemzetközi porondon is még sikeresebbek leszünk!

Fatoumatta Sillah:
Azt gondolom, az előző szezon pályafutásom eddigi legjobbja volt, az pedig, hogy veretlenek maradtunk magyar csapatok ellen, egészen elképesztő eredmény. Büszke és boldog vagyok, hogy egy keményen dolgozó csapat tagja lehetek. A szezon eleje nem volt könnyű, mert meg kellett értenem, milyen munka zajlik, illetve a számomra új játékrendszert is el kellett sajátítanom, de ez teljesen természetes folyamat. Ez volt az első, Szlovénián kívüli idényem, éppen ezért nagyon hálás vagyok, hogy egy jó edzővel, remek stábtagokkal és csapattársakkal voltam körülvéve, aki mindenben segítettek.
A következő szezonban remélem, ott tudjuk folytatni, ahol most abbahagytuk, a Bajnokok Ligájában pedig remélem, sokkal jobban fogunk teljesíteni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató