Egy sikerre vagyunk a döntőtől

Simán nyertük meg a zárt kapus székesfehérvári második meccset a MÁV Előre elleni elődöntőben.

Címvédő, Magyar Kupa-győztes csapatunk csütörtök a MÁV Előre Foxconn otthonában vendégszerepelt az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntős második mérkőzésén.

Az első találkozót odahaza 3-1-re nyertük, ezúttal azonban előzetesen nehézséget jelentett, hogy a hazaiak büntetése miatt zárt kapuk mögött került sor az összecsapásra.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Karolina Fricova, Papp Orsolya és Gyimes-Capet Orsolya kapott lehetőséget, a liberó Juhár Dalma volt.

A túloldalon játékra jelentkezett az első meccset kihagyó amerikai Maia Dvoracek, az Extraliga egyik legjobb pontszerzője.

Ennek ellenére villámrajtot vettünk (0-7), a hazai oldalon Lukasz Przybylak vezetőedző így időt kért és cserélt is. A sarokban lányaink igyekezték pótolni drukkereinket, a pályán lévők pedig remek teljesítménnyel hálálták meg a biztatást és tízzel elléptek (6-16). A folytatásban tovább nőtt a különbség, így simán szereztük meg a vezetést (9-25, 0-1).

A második felvonásra összeszedte magát a házigazda, igaz, a mi támaási hatékonyságunk is csökkent. Ennek ellenére is vezettünk (5-8), és amikor a blokkvédekezésünk feljavult, ismét tekintélyes különbséget alakítottunk ki (8-15). Amikor egymás után három támadást elrontottunk, a meccs során először Athanasopoulos is időt kért (13-17), és mivel ennél közelebb nem tudott zárkózni az ellenfél, így közel kerültünk a győzelemhez (21-25, 0-2).

A harmadik játszmát is mi kezdtük jobban, de ezúttal is csúsztak hibák a játékunkba, így a MÁV Előre nem szakadt le (8-9). Sorozatban három szerzett pontunk után Przybylak mégis időt kért, de ez sem tudta megállítani a rohamunkat (8-15). A hajrá előtt magabiztosan vezettünk, és bár az utolsó labdamenetekben a fehérváriak közelebb zárkóztak, úgy nyertük meg a mérkőzést, hogy a rivális egyszer sem vezetett (22-25, 0-3).

Folytatás vasárnap 17 órától a Folyondár utcában.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

0
MÁV Előre Foxconn
3
Vasas Óbuda
(-9, -21, -22)

VOK Csarnok, zárt kapu. Vezette: Szarka, Bátkai-Katona

MÁV Előre: Vacsi 5, Michaleweicz, Markovic, Andersson 5, Dvoracek 3, Pallag 7. Csere: Tóth J., Kovács E. (liberók), Matos 10, Ventura 5, Király-Tálas 3. Vezetőedző: Lukasz Prybylak

Vasas: Gülübay 3, Fricova 10, Papp O. 8, Bannister 18, Sillah 12, Gyimes-Capet 7. Csere: Juhár (liberó), Török. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az elmúlt napokban sokat beszélgettünk az előző meccsről, mert azon nem úgy teljesítettünk, ahogy kellett volna. Sokat elemeztük a saját játékunkat, és gratulálok a lányoknak, hogy ilyen nagyszerűen reagáltak, az első szett szerintem a szezonunk legjobbja volt. Köszönöm a háttérstábnak is, hogy mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobban felkészüljünk, és a lányok így a szezon végén is egészségesek legyenek. Még csak 2-0 van, várjuk vasárnap a szurkolóinkat, hogy segítsenek nekünk lezárni az elődöntőt. A ma nem játszóknak köszönöm, hogy végig buzdították a csapatot a sarokból.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató