Nagy lépést tettünk a kupadöntő felé

Két sima és egy szoros szettben győztük le a Kaposvár a kupaelődöntő első mérkőzésén.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk vasárnap délután Kaposváron a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén vendégszerepelt.

A két csapat szezonbeli bajnokijain mindkétszer mi nyertünk: odahaza 3-1-re, idegenben 3-0-ra. Az alapszakasz-második somogyiak ugyanakkor egy hete erre a találkozóra készülhettek, míg mi szerdán még Párizsban vendégeskedtünk a CEV Kupa negyeddöntőjében.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában ezúttal Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Karolina Fricova, Gyimes-Capet Zsófia és Papp Orsolya kapott lehetőséget, liberóként Juhár Dalma játszott.

Ugyan az első pontot a hazaiak szerezték, ezt követően sorozatban hatszor voltunk eredményesek, így Vincent Lacombe-nak gyorsan időt kellett kérnie (1-6). Blokkmunkában és nyitóteljesítményben sokkal jobban teljesítettünk a KNRC-nél, így előnyünket a szett közepéig tovább növeltük (7-14). A folytatásban ugyan próbálkozott a Kaposvár, de összességében magabiztosan szereztük meg a vezetést (17-25, 0-1).

A második szettet jobban kezdték a somogyiak, akik annak ellenére is tartották velünk a lépést, hogy légiós ütőink mellett centereink is szépen termelték a pontokat (9-9). Ezt követően sorozatban öt szerzett ponttal jelentős előnyt alakítottunk ki (9-14), a csereként beállt Török Kata pedig egyből egy ásszal jelentkezett. Előnyünk folyamatosan nőtt, s háromnegyed óra után összesítésben már kettővel vezettünk (14-25, 0-2).

A harmadik játszmára maradt Török, míg a túloldalon a liberó Rády Boglárka helyett a center Radnai Luca maradt bent fogadni. Ennek ellenére is a hazaiak vezettek, mert a korábbinál többet hibáztunk (10-9). Egy hosszú labdamenet után szereztük meg a vezetést (11-12), amit ismét feljavuló mezőnyvédekezésünknek hála növelni is tudtunk (13-16). A hajrá előtt utolértek minket a házigazdák (18-18), de Sillah tett arról, hogy még részsikernek se örülhessenek: szlovén ütőjátékosunk sorozatban öt pontot szerzett, vezérletével pedig lezártuk az összecsapást (24-26, 0-3).

A visszavágó szerda este 19 órától lesz a Folyondár utcában.

 

MAGYR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

0
KNRC
3
Vasas Óbuda
(-17, -14, -24)

Kaposvár Aréna, 389 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Árpás

KNRC: Martin, Szedmák 11, Radnai L. 4, Dias 14, Hurst 3, Vilvert 8. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Maiorano, Godó 1, Sahin. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Vasas: Gülübay 5, Fricova 3, Papp O. 11, Bannister 11, Sillah 19, Gyimes-Capet 13. Csere: Juhár (liberó), Török 1, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató