Megizzadtunk, de győztünk Nyíregyházán

Az első szett gyenge teljsítménye után ha nem is sziporkázó játékkal, de három ponttal távoztunk Nyíregyházáról.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő, már biztosan alapszakaszelső együttesünk csütörtökön a négybe jutásért küzdő Fatum Nyíregyháza vendége volt az Extraliga 13. fordulójában.

A két csapat első, budapesti meccsén három szettben győztünk.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatát Taylor Bannister, Buket Gülübay, Török Kata, Karolina Fricova, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Rendkívül enerváltan kezdtünk, görög trénerünknek hamar időt kellett kérnie (8-3). A négy közé kerülésért küzdő hazaiak nem ismertek elveszett labdát (11-4), Athanasopoulos így Tóth Sára bevetésével próbálkozott. Nem csökkent a különbség, így érkezett Jámbor Cecília, Fatoumatta Sillah és Szalai Anna, majd a második időkérésünk is (16-8). Két vitatott játékvezetői ítélet után a hazaiakat edző Adrian Chylinski reklamált ki magának egy piros lapot (16-12), de mivel Nina Kocicot nem tudtuk tartani, a hazaiak az ő 11 pontjának köszönhetően simán szerezték meg a vezetést (25-15, 1-0).

A második szettre visszatért a kezdőcsapatunk, de az első három pont így is a hazaiaké lett. Fricova, majd Papp jó szerváival fordítottunk és a meccs során először vezettünk (4-7). Két jó blokkal is jeleztük, megérkeztünk a találkozóra, de amikor ismét meggyűlt a bajunk a támadásbefejezéssel, közelebb zárkóztak a hazaiak. Rengeteg nyitást rontottunk, és amikor a támadásokba is újfent belehibáztunk, Athanasopoulos időt kért (16-18). A következő nyíregyházi pont után Sillah váltotta Fricovát, de így is egyenlítettek a szabolcsiak, fordítani azonban Gülübay ászai miatt nem tudtak. Az utolsó öt pontot mi szereztük, Papp sánca zárta le a periódust (20-25, 1-1).

A harmadik etapra Török helyén maradt Sillah, Abdulazimovát pedig így Gyimes-Capet Zsófia váltotta. Szorosan alakult a játékrész első harmada, nálunk Bannister és Sillah, náluk Kocic és Carabali voltak a pontfelelősök (6-6). Ha nem is szemet gyönyörködtető játékkal, de magabiztos előnyt építettünk ki (8-15), majd Chylinski – ezúttal játékkésleltetésért – újabb piros lapot kapott. A szett második felében Papp volt elemében, vezérletével megfordítottuk az összetett állást (15-25, 1-2).

A negyedik szett elején is jól tartotta magát vendéglátónk, sokáig nem tudtunk két pontnál nagyobb előnyt kialakítani (7-9). A játszma derekára hiába tartott Kocic már 30 pontnál, egyszemélyes hadserege ekkor már csak arra volt elég, hogy csapata ne szakadjon le nagyon (11-15). Chylinski időkéréssel próbálta megtörni lendületünket, de ez csak mérsékelten sikerült. A folytatás nem hozott fordulatot, így ha nem is sziporkázó játékkal, de megőriztük bajnoki veretlenségünket (19-25, 1-3).

Folytatás jövő kedden 19 órától a CEV Kupa negyeddöntőjében a Levallois Paris ellen az Érd Arénában.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ

1
Fatum Nyíregyháza
3
Vasas Óbuda
(15, -20, -15, -19)

Continental Aréna, 450 néző. Vezette: Jámbor, Halász T.

Nyíregyháza: Galvao 3, Jeremic 6, Lászlop 4, Kocic 34, Szabó L. 4, Carabali 4. Csere: Tóth F. (liberó), Farkas, Antivero 4, Földi . Vezetőedző: Adrian Chylinski

Vasas: Török 3, Papp O. 10, Bannister 22, Fricova 9, Abdulazimova 4, Gülübay 6. Csere: Juhár, Szalai A. (liberók), Tóth S., Jámbor, Sillah 9, Gyimes-Capet 4, Erőss. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az első szettben mutatott teljesítmény miatt se boldog, se elégedett nem vagyok, azt gondoltuk, csak azzal, hogy idejöttünk, megnyertük a meccset. Utána legalább jó reakciót adott a csapat, és ha nem is nagyszerűen röplabdázva, de győztünk. Gratulálok a Nyíregyházának, mert nagy nyomás alatt tartottak minket, remélem, a lányok szombatig kitisztítják a fejüket­­, mert ez a teljesítmény a Párizs ellen semmire nem lesz elég.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató