Athanasopoulos: döntőre készülünk kedden

Vezetőedzőnk szerint az a csapat fogja megnyerni a plovdivi mérkőzést, amely jobban úrrá tud lenni az idegességén.

Csapatunk kedden magyar idő szerint 18 órától szezonbeli utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésén lép pályára a Marica Plovdiv vendégeként. A két együttes novemberi, budapesti találkozóján a bolgárok 3-2-re nyertek, lányaink ugyanakkor az Eczacibasi elleni, múlt szerdai szettgyőzelemmel elérték, hogy bármilyen arányú idegenbeli siker esetén mi jutunk tovább a CEV Kupa negyeddöntőjébe.

„Múlt héten az első két játszmában nem voltunk elég agresszívak, talán túlságosan is tiszteltük török ellenfelünket, a fiatalok beállása kellett ahhoz, hogy a többiek is elhiggyék, van keresnivalónk azon az összecsapáson is” – értékelte a legutóbbi mérkőzést Giannis Athanasopoulos, csapatunk vezetőedzője.

A görög tréner szerint a harmadik játszmától aztán feljavult a védekezésünk, és több jó egyéni teljesítmény mellett csapatszinten is jól működtünk, és a szezon addigi legjobb teljesítményét nyújtva megmutattuk, hogy a magasan jegyzett csapatok ellen is van keresnivalónk.

„Erre kell alapoznunk itt, Bulgáriában is, ahol legalább hasonló agresszivitással kell játszanunk. Számunkra ez egy döntő lesz, amelyen mentálisan készen kell állnunk egy maratoni mérkőzésre is. Aki fejben erősebb lesz, és jobban fogja tudni kontrollálni az érzelmeit és az idegességét, jobban tudja majd kezelni a nehéz helyzeteket, az lesz a győztes” – jelentette ki a szakember.

Athanasopoulos szerint a csapatszellem a szezon során most a legjobb, a múlt heti két, pályán kívüli összetartás nagyon jót tett a játékosoknak és a stábnak is, de előbbiek a karácsonyi szünet óta remekül dolgoznak.

„Ez azonban csak egy dolog, ezt a pályára is ki kell vinnünk, ezt ott is meg kell mutatnunk. Úgy kell kezelnünk ezt a keddi mérkőzést, mint minden más meccset. Elnézve a lányokat, az akarattal nem lesz probléma, kulcsfontosságú, hogy a nehéz helyzetekben is csapat maradjunk, együtt lépjünk túl ezeken” – zárta Athanasopoulos.

A keddi összecsapást a Match 4 csatorna közvetíti.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató