Világválogatott Magyarországon – szerdán a Scandiccivel játszunk

A tavaszi döntős után a CEV Kupa-címvédő Scandiccivel találkozunk a Bajnokok Ligájában

Ha lehetséges, akkor talán még a nyitókörnél is nehezebb feladat előtt állnak lányaink: bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő együttesünk szerdán 19 órától az Érd Arénában az olasz Savino Del Bene Scandicci együttesével találkozik a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Az ellenfél 2014-ben jutott fel a világ egyik legerősebb bajnokságába, a Serie A-ba, és azóta szisztematikusan építkezik. Három évvel később elődöntőbe jutott az Olasz Kupában, a 2017/18-as idény óta pedig háromszor is dobogón állhatott a bajnokságban, mindannyiszor az elődöntőig jutva. A BL-ről ugyanakkor az elmúlt két szezonban lemaradt a csapat, mert hiába jutott kétszer is negyeddöntőig a legrangosabb európai kupasorozatban, a Serie A-ban rendre lemaradt a dobogós helyekről, ezzel a Bajnokok Ligájáról is.

Az elmúlt két szezonban azért így is kijutott a nemzetközi sikerekből a Scandiccinek, amely tavaly Challenge Kupa, idén CEV Kupa-győzelemmel feledtette a BL-szereplés hiányát – majd a bajnokságban megszerzett tavaszi bronzéremmel a BL-be is visszatérhettek.

Az együttesben világsztárok egész sora játszik: a kínai olimpiai bajnok ütő Csu Ting,  az amerikai ötkarikás aranyérmes center Haleigh Washington, a kétszeres világbajnok szerb feladó Maja Ognjenovic, az olaszok új átlósztárja Ekaterina Antropova, a belgák klasszis ütője Britt Herbots, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes brazil center Ana Carolina mind-mind az ellenfelet erősíti. Mellettük amerikai és olasz válogatott játékosok teszik teljessé a keretet, amely mellett Kántor Sándor másodedzőként dolgozik.

Nem lesz tehát könnyű dolga csapatunknak szerdán, de a lányok eltökéltek: szeretnék az újabb nagynevű rivális dolgát is megnezíteni.

Várunk mindenkit szeretettel az Érd Arénába: a belépők 3000, illetve 2000 forintos áron érhetők el, fizetni a helyszínen, készpénzzel lehet. A kapunyitás egy órával a mérkőzés kezdete előtt lesz.

Fotó: Scandicci Facebook

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató