Meggyőző siker a SZBRA ellen

Csapatunk a vártnál sokkal simábban őrizte meg makulátlan mérlegét az Extraligában, miután odahaza 3-0-ra legyőztük a Szent Benedek RA-t.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk pénteken az Extraliga alapszakaszának 4. fordulójában az előző idényben bronzérmes Szent Benedek RA-t fogadta.

A fürediek kerete nyáron alaposan kicserélődött, a magyar magból is voltak fontos távozók, de a légiósok közül is csak a kubai Diaris Pérez Ramos maradt hírmondónak. A rivális az eddigi három fordulóban egyszer nyertek és kétszer kikaptak, így négy ponttal az ötödik helyen álltak.

Giannis Athanasopoulos a kezdőcsapatába Taylor Bannistert, Buket Gülübayt, Karolina Fricovát, Fatoumatta Sillaht, Papp Orsolyát és Gyimes-Capet Zsófiát nevezte, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

Annak ellenére is remekül kezdtük a mérkőzést, hogy a balatonfürediek több helyen is változtattak eddigi felállásukon. Bannsiter és Gyimes-Capet jó blokkjai után a vendégeket edző Kristian Michailov gyorsan időt kért (8-2), de előnyünk így is tovább nőtt, mert alig rontottunk, és remekül szerváltunk is (13-5). A bolgár szakember újabb időkérése (15-6) ellenére szurkolóink kiszámolták ellenfelünket, s a játék minden elemét uralva, a hajrában többet cserélve is simán szereztük meg a vezetést (25-16, 1-0).

A második etap kezdetén visszatértek kezdőjátékosaink, s bár ekkor is mi vezettünk, a SZBRA jóval nagyobb ellenállást tanúsított (9-7). Michailovnak hamarosan így is kétszer időt kellett kérnie, mert ismét egyre nagyobb különbséget építettünk ki: továbbra is hatékonyan szerváltunk és támadtunk, és a blokkvédekezésünk is kiemelkedő volt (18-8). A tízpontos különbséget ezúttal sem tudtuk teljesen megtartani, de újabb részsikerünk egy pillanatig sem forgott veszélyben (25-16, 2-0).

A harmadik játszmában is jól rajtoltunk (7-2) és kifejezetten közönségszórakoztató játékkal rukkoltunk elő. Szinte lehetetlen lett volna egy játékost kiemelni a térfelünkön, mindenki kivette a részét az előny folyamatos növeléséből (14-5). A hajrára ezúttal is több fiatalt beküldött Athanasopoulos, de a sima győzelmünk így sem forgott veszélyben (25-13, 3-0).

Csapatunknak jövő héten a Bajnokok Ligájában is megkezdi menetelését: szerda este – magyar idő szerint 18 órakor – a tavasszal döntős Eczacibasi otthonában lépünk pályára.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
0
Szent Benedek RA
(16, 16, 13)

Folyondár utca, 300 néző. Vezette: Sík, Mezőffy Zs.

Vasas: Gülübay 3, Fricova 13, Papp O. 6, Bannister 11, Sillah 17, Gyimes-Capet 6. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Tóth S., Erőss 1, Jámbor, Abdulazimova 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

SZBRA: Berkó 1, Wojcik 7, Szerényi 5, Castero Cruz 6, Gatard 5, Nacsa-Pekárik 8. Csere: Fáth, Nagy E. (liberók), Schneider, Kobaidze, Krakoczki, Szakály. Vezetőedző: Kristian Michailov

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
A csapat nagyszerű választ adott a keddi, a kupameccsen mutatott nem túl jó teljesítményre. Az azóta eltelt két napban keményen dolgoztunk, amit ma a pályán is megmutattunk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató