Kocar: a csapat megmutatta, hogy soha nem adja fel

Másodedzőnk lengyelországi tornagyőzelemmel zárta újabb vezetőedzői megbizatását.

Együttesünk két ötszettes és egy négyjátszmás győzelemmel megnyerte a péntektől vasárnapi rendezett Amica Kupát.

Lányaink a nyitónapon a Volley Wroclaw csapatát győzték le 3-1-re, másnap a német bronzérmes Dresdennél bizonyultak jobbnak közel két és fél órás mérkőzésen, majd a zárónapon 0-2-ről fordítva nyertek a cseh VK Dukla Liberec ellen.

„Remek tapasztalatszerzési lehetőség volt az egész csapatnak ez a torna, amelyen napról napra bizonyítottunk saját magunknak, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét. A játékosok végig harcoltak, soha nem adták fel, minden nehézségen túl tudtak lendülni, így büszke vagyok rájuk” – mondta Kocar, akinek ez már a harmadik idénye volt, amikor a felkészülés nagy részében ő irányította a napi edzésmunkát.

„Hálás vagyok, hogy ez a lehetőség már harmadszor adatott meg, én magam is minden nap tanulok valami újat. Boldog vagyok, hogy így zártuk ezt az időszakot, mert a sérülések miatt nem kevés nehézséggel kellett eddig megküzdenünk. Van pár új játékosunk, sok fiatal edz velünk a mindennapokban, bízom abban, hogy ebből mind erőt tudunk meríteni a két hét múlva kezdődő idényben” – jelentette ki a szlovén tréner.

A szakember a következő két hétre előre tekintve arról beszélt, a lányoknak először majd Giannis Athanasopoulos vezetőedző az övétől eltérő stílusához kell hozzászoknia, de meglátása szerint egyáltalán nem baj, hogy a csapat az utolsó időszakra kicsit mást kap, mint eddig.

„Emellett azon kell dolgoznunk, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk, mert ezzel még voltak gondjaink: egyik nap bizonyos dolgok remekül működtek, amik aztán a következőn szinte egyáltalán. A blokkvédekezésünkön is van még csiszolni való, de a Kaposvár elleni szezonrajta készen fogunk állni” – mondta Karmen Kocar.

Együttesünk a pénteken és szombaton előbb a Panathinaikosz, majd az Olympiakosz vendégeként szerepel Athénban.

——————————————————————————

AMICA KUPA, 1. NAP
Vasas Óbuda-Volley Wroclaw 3-1 (22, 21, -23, 16)
Vasas: Gülübay 5, Fricova 13, Gyimes-Capet 13, Bannister 27, Jámbor 4, Abdulazimova 7. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Papp O. 4, Sillah 7, Erőss, Rieder, Tóth S. 1. Megbízott vezetőedző: Karmen Kocar

AMICA KUPA, 2. NAP
Vasas Óbuda-Dresdner SC 3-2 (23, -23, -15, 20, 13)
Vasas: Fricova 9, Gyimes-Capet 7, Bannister 21, Sillah 18, Abdulazimova 13, Gülübay 7. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Erőss, Tóth S., Papp O. 2, Jámbor. Megbízott vezetőedző: Karmen Kocar

AMICA KUPA, 3. NAP
Vasas Óbuda-VK Dukla Liberec 3-2 (-20, -20, 10, 18, 6)
Vasas: Fricova 14, Papp O. 2, Bannister 23, Sillah 19, Gyimes-Capet 17, Gülübay 5. Csere: Juhár (liberó), Jámbor 1, Abdulazimova 8, Erőss. Megbízott vezetőedző: Karmen Kocar

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató