Tornagyőzelem Székesfehérvárról

Lányaink a német Vilsbiburgot négy, a házigazda MÁV Előrét öt játszmában győzték le.

Csapatunk szombaton és vasárnap Székesfehérváron szerepelt felkészülési tornán, és az első játéknapon a német Vilsbiburggal találkozott.

A mérkőzésre Stankovics Alinda tanulmányi, Taylor Bannister egészségi ok miatt nem tartott társaival, ott volt azonban a keretben az NB I-es csapatból Sinka Dalma és Nagy Sophia.

Az összecsapás első szettjében gyenge nyitásfogadásunk és támadási hatékonyságunk miatt nem volt sok esélyünk, de mivel a második játszmára sokat javult a játékunk, egyenlítettünk. A harmadik felvonásban is precízebben játszottunk ellenfelünknél, akiket jó nyitásainkkal sokszor sikerült zavarba hozni, így fordítottunk. A negyedik etapra Kocar alaposan felforgatta együttesét, de így is ez a szett hozta a legnagyobb különbségű Vasas-sikert.

A második játéknapon a nyáron alaposan átalakult és megerősödött, a bajnokságban négy közé vágyó, házigazda MÁV Előre Foxconn ellen léptünk pályára.

Ezúttal már Stankovics és Bannister is ott volt társaival, s bár az összecsapás első szettjében egy ideig vezettünk, nyitásfogadási és védekezési hibáink megbosszulták magukat. A második szett végig nagy és kiegyenlített küzdelmet hozott, de a hajrából Karolina Fricova nyitósorozatával és jó mezőnymunkájával, valamint Bannister támadásaival mi kerültünk ki győztesen.

A harmadik felvonásra Kocar megkeverte csapatunk felállását, és bár az elején hatpontos hátrányba kerültünk, ezt eltűntettük, s három szettlabdát is kiharcoltunk. Ezekkel ugyanakkor nem sikerült élni, így újra a hazaiak vezettek. A negyedik etapban ismét variált a felálláson vezetőedzőnk, s ekkor játszottunk a legjobban, így simán egalizáltunk újra.

A döntő szett sokáig szorosan alakult, de a hajrát mi bírtuk jobban, így megnyertük a találkozót, egyúttal a viadalt is.

Folytatás szeptember 29. és október 1. között Lengyelországban.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, SZÉKESFEHÉRVÁR
Vasas Óbuda-Rote Raben Vilsbiburg (német) 3-1 (-16, 20, 18, 14)
Vasas: Gülübay 5, Fricova 14, Papp 6, Erőss 6, Sillah 17, Abdulazimova 11. Csere: Juhár (liberó), Jámbor 4, Gyimes-Capet 5, Märcz, Nagy S. 1, Sinka. Megbízott vezetőedző: Karmen Kocar

MÁV Előre Foxconn-Vasas Óbuda 2-3 (20, -22, 26, -15, -11)
Vasas: Gülübay 4, Jámbor 5, Papp 6, Bannister 22, Sillah 14, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Fricova 8, Erőss 1, Gyimes-Capet 8. Megbízott vezetőedző: Karmen Kocar

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató