Fábián: örülök, hogy egy ilyen döntőben védtünk címet

Válogatott feladónk a negyedik szettre szállt be a meccsbe, és nagyban hozzájárult 15. MK-diadalunkhoz.

Csapatunk vasárnap emlékezetes mérkőzésen védte meg Magyar Kupa-címét, két és fél óra alatt, öt szettben tudtunk a Békéscsaba fölé kerekedni. A győzelemben annak ellenére is kulcsszerepet játszott válogatott feladónk, Fábián Fanny, hogy „csak” a negyedik szettben küldte be őt Giannis Athanasopoulos vezetőedző.

„Giannis csak egy-két taktikai tanáccsal látott el, én pedig úgy léptem pályára, hogy tudtam, nyerni fogunk. Igyekeztem megadni a csapatnak azt a plusz löketet, amire szüksége volt. Nagyon örültem a győzelemnek, amikor megszereztük az utolsó pontot, nem is igazán fogtam fel, hogy megint a miénk az aranyérem” – mondta kedden honlapunknak az irányító.

Fanny elmondta, megérdemelt győzelmet arattak, mert nagyon sokat dolgoztak érte. Kiemelte, számított arra, hogy játszani fog, és bár kívülről nézve a meccset feszült volt, amikor becserélték, ez az idegesség tovaszállt.

„Tudtam, hogy a csapattársaim bíznak bennem, és én is bíztam bennük, hogy ha gödörbe is kerülök, segítenek. Az ötödik szett végjátékában azért én is nagyon izgultam, de végig azt éreztem, nyerni fogunk” – fogalmazott a feladó, aki a Vasassal az ötödik, összességében pedig hatodik MK-elsőségét ünnepelhette.

A kérdésre, hogy melyik polcra kerül ez az aranyérem, felelevenítette: amikor az első kupáját nyerte, a rutinosabb játékosok azt mondták neki, hogy mindegyik más és más lesz, mostanra pedig ő az, aki ugyanezt érzi és tudja mondani a fiataloknak.

„Nagyon örülök, hogy azok a csapattársaim, akiknek még nem volt ekkora sikerben része, ilyen meccsen élhették ezt át, és ilyen izgalmak után állhattak fel a dobogó tetejére, került a nyakukba az aranyérem, foghatták meg a kupát. Tudom, közhely, de tényleg csapat vagyunk, mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez” – emelte ki a feladó, akivel bő egy éven belül negyedik trófeánkat gyűjtöttük be.

A mérkőzés utolsó labdamenete előtt – ő fogta meg Marta Drpa támadását, majd Papp Orsolya feladása után Karolina Fricova tolta ki a csabai blokkról a labdát – emlékei szerint azt mondta a társainak, hogy mindenki a saját feladatára figyeljen, oda álljon, ahova kell, mert oda fog menni a labda.

„Tudtam, hogy Drpa fog támadni, de a védekezés így is közel ment a hálóhoz, nem tudtam, ki fog feladni. Bíztam abban, hogy Orsi ott lesz és ilyen fontos szituációban nem fog hibázni, utána pedig megnyugtató volt, hogy Kaja személyében egy nagyon jó megoldóemberhez került a labda. Azt pedig tudjuk, mi történt utána” – nyilatkozta a válogatott irányító.

A játékosok most három nap pihenőt kaptak, amire feladónk szerint nagy szükségük volt, elsősorban a mentális energiaraktárakat kell feltölteniük az elmúlt két hét felkészülése és a végletekig kiélezett finálé után.

„A vége felé már éreztem a csapaton, hogy mindenki ideges, nagyon erre az egy meccsre koncentráltunk minden erőnkkel. Most fújhatunk egyet, egy nagy sóhajon túl vagyunk, és biztos vagyok abban, hogy ez a siker nagy lökést ad majd a rájátszásra. Szeretnénk a bajnokságban is ismételni, ott is számítunk majd a szurkolóink segítségére, akik vasárnap is fantasztikus hangulatot teremtettek” – zárta Fábián Fanny.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató