Kump Alíz: szeretnénk befejezni, amiért október óta dolgozunk

Válogatott kerettag centerünk elmondta, felkészültek a balatonfüredi alapszakaszzárásra.

Utolsó alapszakaszmeccsükre készülnek röplabdázóink: az Extraliga első részének végén a már biztosan harmadik helyen záró, hazai környezetben veretlen Szent Benedek RA balatonfüredi otthonába látogatunk pénteken. A cél egyértelmű: győzni a Veszprém vármegyei településen, ez ugyanis azt jelentené, hogy az egész rájátszásban pályaelőnyben leszünk.

„A békéscsabai vereség után a stábbal közösen, és mi lányok külön is megbeszéltük a történteket. Bár nem dőlt össze a világ attól, hogy kikaptunk, de ilyen hozzáállással nem léphetünk még egyszer pályára” – mondta a 19 éves játékos, aki csereként kapott lehetőséget a viharsarkiak ellen.

Kiemelte, az e heti edzésmunkán meg is látszott annak a mérkőzésnek a hatása, még a szokásosnál is koncentráltabban zajlottak a gyakorlások, ráadásul amint elkövettek valami hibát, Giannis Athanasopoulos vezetőedző azonnal megállította az edzést és olykor hangját is felemelve hívta fel a rontásokra a figyelmet.

„A legfontosabb az lesz pénteken, hogy a saját játékunk rendben legyen, és a csabai meccsel ellentétben betartsuk a megbeszélt taktikát. Fejben az első pillanattól kezdve százszázalékosan ott kell lennünk, és agresszív nyitásokkal kell megalapoznunk a teljesítményüknet” – mondta Alíz.

A center hozzátette, természetesen kielemezték a jó formában lévő, hat mérkőzés óta veretlen rivális játékát – a fürediek bajnokin legutóbb még decemberben, épp a Folyondár utcában kaptak ki -, igaz, a rivális januárban igazolt játékosairól nem sok információjuk van, így minden eshetőségre fel kell készülniük.

„Egyelőre csak és kizárólag a pénteki találkozóra összpontosítunk, mert fel kívánjuk tenni a koronát arra, amiért október óta dolgozunk és küzdünk. Győzni szeretnénk a SZBRA ellen, hogy a rájátszást a lehető legjobb pozícióból kezdjük el. A kupadöntővel éppen ezért még nem is foglalkozunk, arra lesz két hetünk felkészülni” – zárta Kump Alíz.

A mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a balatonfüredi Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontban, a találkozót a Hunvolley TV is közvetíti.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató