Magyar válogatott liberóval erősítettünk

Szalai Anna az MTK Budapesttől érkezik a Vasas Óbudába.

Az előző évek „hagyományát” folytatva idén is szerződtettünk a magyar válogatottnál is számításba vett játékost: az ukránok elleni Európa-liga-mérkőzésen bemutatkozott liberó, Szalai Anna az MTK Budapesttől érkezik csapatunkhoz.

„Bár ott volt a gondolataimban, hogy szeretném magam az MTK-nál jobb csapatban kipróbálni, arra nem számítottam, hogy egyből a Vasas fog megkeresni, így mondhatjuk, hogy váratlanul ért Marci hívása” – mondta honlapunknak a megkeresésről a 21 éves röplabdázó.

Anna megjegyezte, nem feltétlenül akart váltani már ezen a nyáron, azonban az, hogy a bajnokcsapat jelenkezett be, olyan lehetőség volt, amit nem tudott visszautasítani.

„Nagyon örültem, és nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy rám esett a választás. Talán el is jött a változás ideje, elég régóta voltam már a Városmajorban” – mondta a liberó, aki 2013-ban szerződött akkor még a BSE-be, az MTK felnöttcsapatát pedig 2017 óta erősíti.

Kiemelte, nagyon szeretett az MTK-ban játszani, előbb Tóth Gáborral, majd Leiszt Mátéval is élvezte a közös munkát, mindkét trénertől sokat tanult, de kicsit belefáradt abba, hogy minden idényben egy „kötelező” győzelmet kellett aratniuk a DVTK ellen a bennmaraáshoz.

„Éhes vagyok a sikerre, szeretném megtapasztalni, milyen legyőzni az igazán erős csapatokat is. Úgy érzem, minden tekintetben készen állok erre a váltásra, és tudom, hogy nem lesz egyszerű. Biztosan lesznek mélypontjaim a szezon során, ráadásul Dalma személyében egy nálam rutinossabb társam lesz, de szeretném megmutatni, hogy lehet rám számítani” – tekintett előre új játékosunk.

Szalai a válogaottt meghívó kapcsán elmondta, egyáltalán nem számított rá, mert a szezonja nem indult jól, ugyanakkor jó visszajelzés volt neki, hogy a befektetett munka kifizetődött, és be tudta magát küzdeni a felnőtt válogatottba.

„Az a pár hét a válogatottban arra is jó volt, hogy láttam, miben kell a legtöbbet fejlődnöm: sokkal stabilabbnak kell lennem, nem lehetnek hullámvölgyeim, rosszabb pillanataim, mentálisan és kommunikációban is előre kell lépnem. Ebben a Vasasban biztos, hogy sokat fognak tudni segíteni az edzők. Nagyon bízom abban, hogy sokat tudok majd fejlődni, és azt is remélem, hogy klubszinten is hasonló sikereket érünk majd el, mint amit a Vasas elért az előző idényben” – zárta Szalai Anna.

„Anna szerződtetésére azért is volt szükség, mert a tavalyi idényt a felnőtteknél töltő Stankovics Alindára az előttünk álló szezonban más feladat vár: saját nevelésű liberónk máshol gyűjti majd a tapasztalatokat és a játékperceket. Erről a projektről a napokban részletesebben is beszámolunk” – mondta Sarlós Márton ügyvezető honlapunknak.

(Nyitókép: Facebook/MTK Budapest) 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató