Ukrán válogatott feladóval erősítettünk

A cseh élvonalból érkező Olga Skrypak lesz Fábián Fanny társa irányítóposzton.

A 25 éves feladó – amint azt honlapunknak adott bemutatkozó interjújában elmondta – hat évesen ismerkedett meg a röplabda alapjaival, előtte úszott és tornázott, de előbbit nem szerette, utóbbihoz meg már akkor valószínű volt, hogy túl magas lesz.

„Energikus kisgyerek voltam, a szüleim pedig úgy döntöttek, hogy a röplabdapályán vezessen le a fölösleges energiáimat. Ettől kezdve nem is hagytam ott egy pillanatra sem a sportágat” – árulta el a kezdeteket Olga.

A hazájában töltött éveken kívül egy szezont játszott a világ egyik legerősebb bajnokságának számító orosz élvonalban, legutóbb pedig a csehez Bajnokok Ligája-szereplő együttesét, a VK Dukla Liberecet erősítette.

„A legutóbbi idényem jó volt, csapatszinten és egyénileg is sikeresek tudtunk lenni, igaz, a rájátszás nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, mert nem jutottunk döntőbe. Ennek ellenére sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttem, amelyeket remélem, fel fogok tudni használni a Vasasban is” – mondta Skrypak.

A Bajnokok Ligája-szerepléssel kapcsolatosan megjegyezte, nagyon nehéz volt felvenni a harcot a legjobb csapatokkal, mert tapasztalatban és fejben sem feltétlenül álltak készen erre a szintre, azt ugyanakkor bátran kijelentheti, hogy tudásához mérten mindenki kihozta magából a maximumot ezeken az összecsapásokon is.

Az irányító a hazájában zajló háborúval kapcsolatos kérdésre azt felelte, nem tudja leírni az érzéseket, amelyek akkor kavarogtak benne, mikor édesapja február 24-én, hajnali ötkor felhívta és azt mondta a telefonba, hogy „elkezdődött a háború, bombáznak minket”.

„Félelem, szorongás, tehetetlenség, gyűlölet. Talán ezek állnak a legközelebb ahhoz, amit éreztem. Onnantól kezdve a hazautazásomig minden nap a híreket néztem és azóta is imádkozom, hogy mielőbb véget érjen a háború” – mondta Olga.

Honfitársához, Yuliya Boykóhoz fűződő viszonyáról kiemelte, két évig csapattársak voltak odahaza, és természetesen kikérdezte ütőnket a csapatról, a bajnokságról, Giannisról és minden egyébről.

„Hogy Yuli mit mondott, az legyen a mi titkunk, de az szerintem mindent elmond, hogy aláírtam a Vasashoz” –jelentette ki mosolyogva új játékosunk.

Saját játékstílusával kapcsolatban elmondta, a bátor, gyors röplabdázás híve, amikor lehet, mindig kifejezi az érzelmeit, ugyanakkor feladóként tisztában van azzal, hogy sokszor hideg fejjel kell gondolkodnia.

„Szabadidőmben sokat olvasok, szeretek zenét hallgatni, emellett jógázom, amikor Ukrajnában vagyok, akkor pedig a családommal töltöm az időmet. Szeretek új dolgokat tanulni, megismerni, és nagyon bízom abban, hogy a szurkolók is befogadnak majd” – zárta Olga Skrypak, aki az ukrán válogatott idei programját kihagyja, ezért nem volt itt a nemzeti csapattal Budapesten az Európa-ligában.

„Olga Giannis külön kérésére érkezik hozzánk, ugyanis teljesen más típusú feladó, mint Fanny. Nagyon reméljük, hogy jól ki fogják egymást egészíteni, az pedig nem véletlen, hogy Fannynál fiatalabb játékost szerződtettünk, ugyanis maximálisan bízunk az előző Extraliga-idény legjobbjában. Reméljük, párosuk sok örömet fog okozni a szurkolóknak” – mondta honlapunknak Sarlós Márton ügyvezető.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató