Egy pont a Mladost ellen

A sok hiányzónk ellenére is sikerült a pontszerzés a horvát bajnokcsapattal szemben.

Együttesünk szerdán a Közép-európai Liga utolsó hazai mérkőzésén a HAOK Mladost Zagreb ellen lépett pályára. 

Csapatunkat nem kímélte az elmúlt pár nap, ugyanis többen is kiestek betegség miatt: Török Kata, Mária Zernovic, Király-Tálas Zsuzsanna és Bamba Yurika is csak otthonról szurkolt társainak. Az új helyzet azonban nagy lehetőség volt az egyik legtehetségesebb magyar utánpótlás-játékosnak, Jámbor Cecíliának: Kőnig Gábor 15 éves tanítványa bekerült a meccskeretbe, U17-es csapattársai pedig már a bemelegítésnél minden labdába érését követően sikítottak.

A két csapat decemberi mérkőzésén 3-0-ra nyertünk Zágrábban, riválisunk ezúttal kilenc játékossal érkezett. 

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában Taylor Bannister, Fábián Fanny, Yuliya Boyko, Takács Doroti, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, a liberó a sérülése óta első mérkőzését játszó Juhár Dalma volt.

Taylor Bannister ott folytatta, ahol négy napja abbahagyta, bombáival, valamint a zágrábiak rontásaival hamar elléptünk öt ponttal (10-5). Remek nyitásainkkal nem igazán tudtak mit kezdeni vendégeink, ráadásul a sáncmunkánk is remek volt, így Athanasopoulos hamarosan Kump Alízt is pályára küldte (19-10). Kilencpontos előnyben talán túlságosan is megnyugodtunk, a Mladost háromra zárkózott (21-18), Boyko bombája némi megnyugvást hozott, de 23-22-nél edzőnk másodszor is időt kért. Vezsenyi Adrienn váltotta a visszaeső Bannistert, a vendégek azonban egyenlítettek. Szettlabdához így is mi jutottunk, Jámbor érkezett nyitni, a jó szerva után fiatal ütőnk remekül mezőnyözött, Takács pedig lezárta a játékrészt (25-23, 1-0)

A második felvonásra visszatértek a kezdőink, ennek ellenére lendületben maradt a Mladost (3-6). Támadásban sokszor gyámoltalanok voltunk, a Mladost pedig ezt könyörtelenül kihasználta (8-13). A hajráig sokkal közelebb az újabb változtatásaink – Vezsenyi, Kump és Jámbor érkezett – és két időkérésünk ellenére sem tudtunk kerülni, így bár utóbbi jó támadásának, majd nyitásainak köszönhetően több szettlabdát hárítva kozmetikáztunk az eredményen, a final fourért küzdő horvátok egalizáltak (22-25, 1-1)

A harmadik játszmát Vezsenyivel kezdtük, és ez hozta az addig legkiegyenlítettebb küzdelmet. Mindkét csapat remekül sáncolt (9-12 volt az állás ebben a műfajban), a vendégek Abdulazimovával nem bírtak, mi pedig elsősorban Mika Grbavicára nem találtuk az ellenszert (14-14). Három ponttal ellépett a rivális, Pappot Kump váltotta, és bár voltak szép megmozdulásaink, a hibából több jutott, így ez a szett is a vendégeké lett (19-25, 1-2)

A negyedik etapot pontosabb játékkal kezdtük, a legnagyobb bosszúságot a négy elrontott nyitásunk jelentette (9-6). A mérkőzés addigi leghosszabb labdamenetét több bravúros mezőnyvédekezést is bemutatva mi nyertük (12-6), Vezsenyi jó nyitósorozatával pedig megnyugtatónak tűnő, nyolcpontos előnyt alakítottunk ki (14-6). Sorozatban három ponttal zárkózott a Mladost, de az újfent magára találó Abdulazimova támadásával elforogtunk, azeri centerünk pedig kisvártatva egy ásszal is bejelentkezett (17-10). A vendégek nem adták fel, újabb jó sorozatuknak (17-14) Athanasopoulos időkérése vetett véget. A hajrában Boyko aktivizálta magát, ez pedig elég volt a rövidített játszma kiharcolásához (25-20, 2-2).  

Az utolsó felvonás fordulatosan kezdődött: 3-1 után 3-4, majd 6-4 lett. A térfélcseréhez a Mladost ért előbb (7-8), de néhány hibájuknak, és a jó blokkunknak köszönhetően mi kerültünk közel a győzelemhez (12-9). A következő négy pont a horvátoké lett, 12-14-nél két meccslabdához jutottak, amelyből a másodikat kihasználva két ponttal távoztak a Folyondárból (13-15, 2-3)

———————————————————————————————————-

Közép-európai Liga, alapszakasz:
Vasas Óbuda – HAOK Mladost Zagreb (horvát) 2-3 (23, -22, -19, 20, -13)
Folyondár utca, 80
néző. Vezette: Niklova, Höger (szlovákok) 

Vasas: Boyko 14, Papp 2, Bannister 8, Takács D. 12, Abdulazimova 21, Fábián 2. Csere: Juhár (liberó), Kump 3, Vezsenyi 11, Jámbor 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos 

HAOK: Grbavica 27, Tomic 6, Samadan 22, Peric 3, Markovic 20, Popic 3. Csere: Smoljan (liberó), Freund 2. Vezetőedző: Leonard Baric

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Nagyot harcoltunk, még így foghíjasan is szükségünk van ezekre a mérkőzésekre, mert azok, akik egyébként kevesebbet vannak pályán, értékes tapasztalatokat gyűjthetnek. Voltak olyan dolgok ma, amikkel nem vagyok elégedett, a következő napokban kielemezzük, miben hibáztunk. Nem örülünk a vereségnek, de ebből is sokat tanultunk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató