Háromszettes siker a kupában

Nagyszerű játékkal győztük le a BRSE-t az MVM Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán.

Együttesünk szombat késő délután a Békéscsaba elleni Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésén lépett pályára a Folyondár utcában.

Juhár Dalma visszatérhetett, Kump Alíz azonban egy kisebb sérülés miatt csak a pálya mögül nézte társait.

A két csapat november végi bajnokiján a Békéscsaba hazai pályán 3-0-ra nyert, azóta azonban mindkét együttes kerete változott.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában Taylor Bannister, Király-Tálas Zsuzsanna, Török Kata, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt.

Jó nyitásokkal és életerős támadásokkal kezdtünk, ráadásul az ellenfél legjobbját, a szerb Marta Drpát többször is sikerült mezőnyben megfogni. Hárompontos előnyünknél (14-11) egy tisztán bent lévő támadásunkat outnak ítéltek, ettől pedig annyira megzavarodtunk, hogy egypontos csabai fórnál már Athanasopoulosnak kellett időt kérnie (14-15). A támadásban addig nem brillírozó Abdulazimova ászával egyenlítettünk, majd Kalicanin sáncával már ismét mi vezettünk (18-17). A hajrára két újabb fordulat után mi készülhettünk nyugodtabban (22-20), 23-22-nél a meccs addigi legszebb labdamenetének megnyerése után pedig Török zárta le a játékrészt (25-22, 1-0).

A második felvonást is határozott sáncmunkával kezdtük, Török pedig támadásban remekelt. Csúnyán beragadtunk egy állásba, sorozatban hat pontot szereztek a vendégek (6-9), de a pillanatnyi rövidzárlat után hamarosan újra mi vezettünk (12-11). Mezőnymunkánk nagyszerű volt, a csabaiak szinte alig találtak helyet a térfelünkön, Tóth Gábornak így rövid időn belül kétszer is időt kellett kérnie (17-13). A hajrának is négypontos előnyről vágtunk neki, de megint ugyanabba az állásba ragadtunk be, mint korábban, de ezúttal annak ellenére is csak három pontot veszítettünk itt, hogy Molcsányi Rita egy ízben lábbal mentett egészen hihetetlen bravúrral (20-19). Amikor sikerült elforogni, visszaállítottuk a négypontos differenciát (23-19), ami ki is tartott a végéig (25-21, 2-0).

A harmadik játszma elején Bannister vette hátára csapatát, elsősorban neki köszönhetően vezettünk (7-5). Tóth hamar elhasználta mindkét időkérési lehetőségét (10-5), cserékkel is próbálkozott, de együttese játéka csak nem akart beindulni (14-7). A hajrához közeledve – némileg váratlanul – megint megtorpantunk (17-10 után 17-14), de időben eszméltünk, és újabb jó sorozatunk után nem sokkal már a győzelmet ünnepelhettük (25-18, 3-0).

A párharc visszavágóját február 2-án rendezik.

Folytatás jövő szerdán a HAOK Mladost elleni Közép-európai Liga mérkőzésen 19 órától.

———————————————————————————————————-

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Vasas Óbuda – Swietelsky-BRSE 3-0 (22, 21, 18)

Folyondár utca, 320 néző. Vezette: Mezőffy, Jámbor

Vasas: Boyko 10, Kalicanin 7, Bannister 17, Török 18, Abdulazimova 7, Király-Tálas 2. Csere: Bamba (liberó), Vezsenyi. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

BRSE: Klisura 11, Zólyomi 7, Drpa 15, Glemboczki 6, Strunjak 2, Kornyienko 1. Csere: Molcsányi (liberó), Pekárik, Bagyinka, Karhu 1. Vezetőedző: Tóth Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Ezek a mérkőzések nem a taktikáról, hanem a szívről és a csapategységről szólnak. Ma nálunk mindkettő a helyén volt, ennek köszönhető a sikerünk. Ez azonban még csak az elődöntő első találkozója volt, a visszavágón biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.

Tóth Gábor: – Annak ellenére, hogy jól védekeztünk, az összes hosszú labdamenetet elveszítettük és ezzel együtt az önbizalmunkat is. Az első két szettben nagyon gyengén fogadtunk, ez meghatározta a támadásszervezésünket, amiben viszont kreatívak voltunk és így le tudtuk szorítani a Vasast annyira, hogy csak egy opciójuk legyen, ezt azonban rendre megoldották. Gratulálok nekik!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató