Sarlós Márton: jó kezekben van a csapat jövője

Ügyvezetőnk szerint Jakub Głuszak szép, kerek történettel távozott a Vasastól.

"Rendkívül nehéz és kimerítő idény áll mögöttünk. Természetesen számítottunk, sőt készültünk is arra, hogy a Covidhelyzet miatt sok akadállyal kell majd megküzdenünk, de ami ránk várt arra nem lehetett igazán készen állni – kezdte szezonértékelőjét Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője. – A vírus több hullámban, gyakorlatilag az egész csapatunkat leterítette, ráadásul nem is a fertőzés időszaka volt a legnehezebb, hanem annak utóhatásai. Voltak játékosok, akiknek hónapokba telt, hogy a Covid előtti formájukat visszanyerjék.”

Az ügyvezető elmondta, igyekeztek nagyon körültekintően eljárni és az eredmények hajszolása helyett a játékosok egészségét figyelembe venni.

"Az idény végére kezdett összeállni a csapat játéka, de ekkorra már mentálisan nagyon sokat kivett mindenkiből az állandó bizonytalanság, ráadásul a szurkolóink sem lehettek a helyszínen, hogy erőt adjanak a lányoknak a nehéz pillanatokban. Mindezt figyelembe véve azt gondolom, nem lehetünk elégedetlenek az elért eredményekkel, a Magyar Kupában ugyan nem jutottunk négy közé, de egy rendkívül erős Kaposvár ellen aranyszettben estünk ki, míg a bajnokságban éppen ellenük sikerült megszerezni a bronzérmet egy sokáig emlékezetes párharcban. A nemzetközi porondon nyolc közé jutottunk a CEV Kupában, ami szintén jó eredmény, a Minszk ellen talán a szezon legjobb teljesítményét nyújtották a lányok. Pusztán az eredménysort tekintve természetesen bennem is van hiányérzet, de az idény nehézségeit ismerve és tudva, hogy milyen mélypontokról jött vissza ez a csapat, nagyon szépen csillog az a bizonyos bronzérem” – foglalta össze a szezonban történteket a csapat első embere.

Jakub Głuszakkal kapcsolatban elmondta, egyfelől sajnálja, hogy a szakember távozik, de egy nagyon szép, kerek történetet hagy itt a Vasasnál.

"Nagyon sokat köszönhetünk neki, nemcsak a játékosokat, de a klubot is egy teljesen új, profi irányba vitte el. Három éve alatt bajnoki címet nyert, kupagyőztes lett és Bajnokok Ligája főtáblára vezette a csapatunkat. Ezt az eredménysort aligha kell magyarázni” – mondta az első két idényről Sarlós, hozzátéve, a harmadik szezonjáért is nagyon hálás.

"Tudom, milyen nehézségeken ment keresztül az év során és mennyi energiát fektetett abba, hogy végül éremmel tudjunk zárni” – tette hozzá.

Elmondta, kettejük munkakapcsolata az első néhány hónap során összecsiszolódásra szorult, de onnantól teljes összhangban tudtak dolgozni, ismerték egymás erényeit és gyengeségeit, kölcsönösen segítették egymást.

"Kár lenne azonban ezt csak két emberre kihegyezni, hiszen a teljes stábunk összhangban dolgozott a három év alatt, talán ez volt a sikereink egyik kulcsa. Mindig örömmel fogok visszagondolni erre az időszakra, a sikerekre, az ünneplésekre, de arra is, ahogyan építkezni tudott egy-egy nem várt vereségből, kudarcból is” – nyilatkozta Sarlós Márton.

Az edzőváltással kapcsolatban kiemelte, hogy amikor Kuba jelezte, elsősorban családi okokból a jövőjét Lengyelországban tervezi, az új szakember megtalálása vált az első és legfontosabb megoldandó kérdéssé.

"Több név is volt a fejemben, de a képzeletbeli lista első, második és harmadik helyén is Giannis Athanasopoulos szerepelt, akit régóta ismerek személyesen is. A szakmai érveken túl az is mellette szólt, hogy nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra és a csapatösszhang kialakítására is, meggyőződésem, hogy ezek a női sportban különösen nagy jelentőséggel bírnak. Jámbor János többségi tulajdonossal a személyes találkozót követően teljes egyetértésben döntöttünk a szerződtetése mellett, biztos vagyok benne, hogy a szakosztály jövője nagyon jó kezekbe került” – folytatta az ügyvezető.

Kiemelte, hogy a görög szakember a csapat és a játékosok feltérképezését már a megegyezés előtt megkezdte, a papírok aláírását követően pedig teljes erőbedobással nekikezdtek a csapatépítésnek.

"Többször járt Budapesten, hogy személyesen is megvitassunk néhány kérdést, telefonon minden nap beszélünk, kapcsolatban vagyunk. Ennek eredményeképp a jövő évi keretünk már teljes, a következő hetekben mindenki megismerheti majd a 2021/2022-es Vasas Óbuda tagjait. Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy egy fiatal, sikerre éhes és nagyon motivált gárdát alakítottunk ki, az érkezők között több olyan névvel, akikre felkapják majd a fejüket a szurkolóink. Biztos vagyok benne, hogy jó, sőt, nagyon jó csapat lesz a jövő évi Vasas, Jámbor úrnak köszönhetően továbbra is fel tudjuk venni a versenyt a folyamatosan erősödő és gyarapodó vidéki bázisokkal. A célok pontos megfogalmazásához látni kell majd a riválisaink keretét is, de érmet, érmeket szeretnénk nyerni” – zárta az ügyvezető.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató