Két vereséggel hangoltunk

Nem sikerült túl jól a BL-főpróba

A kaposvári felkészülési tornán már ismét Jakub Głuszak irányította a mieinket, azonban ezúttal sem tudtunk teljes kerettel kiállni, ugyanis Sanja Gamma mellett ezúttal Windisch Kinga hiányzott.

Éppen ezért a Kaposvár elleni csütörtöki összecsapáson kényszerből Mária Zernovic játszott átló poszton, Török Kata és Takács Doroti kezdett négyes ütőként.

A felforgatott felállás ellenére is remekül rajtoltunk, és jó volt látni, hogy összesen kilenc magyar játékos kapott lehetőséget a kezdőcsapatokban. Az első szett első felében végig szoros volt az állás, egyik csapat sem tudott kétpontos előnynél nagyobbat kialakítani. 14-13-as vezetésünk után sorozatban négy pontot szereztek a hazaiak, és bár innen még egyenlítettünk, egy újabb rövidzárlat megpecsételte sorsunkat.

A második etapban Sanja Kalicanin kiváló blokkjaival húztunk el négy ponttal, de a hazaiak a játékrész derekára visszakapaszkodtak mínusz egyre. Közelebb jó ideig nem tudtak jönni, Kalicanin jó támadása után ugyanis háromszor is hibáztak, így a végjátékot hárompontos előnnyel kezdtük (18-21). Ismételt butaságaink miatt egyenlítettek a somogyiak (22-22), hamarosan pedig megduplázták az előnyüket.

A harmadik játszmát Ambrosio Melanival, Jennifer Noguerasszal, Kiss Grétával és Mihály Dorkával kezdtük, Török Kata volt az átlónk. A felvonás eleje jól alakult, az első pontokat követően 10-4-re vezettünk. Hiába tűnt megnyugtatónak az előnyünk, 13-5 után ötöt (!) rontottunk, így szinte pillanatok alatt elolvadt a különbség. A vendéglátó 16-nál utolérte csapatunkat, de Nogueras jó feladásaiból eredményesen támadtunk, így a hajrát megint megnyugtatónak tűnő előnnyel kezdtük (18-21), ám ez ismét pillanatok alatt szertefoszlott (22-22). Ennek ellenére így is nekünk volt két szettlabdánk, de a meccset a Kaposvár nyerte.

1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 3-0 (22, 23, 25)
Kaposvár Aréna, 150
néző. Vezette: Kiss Z., Szabó Zs.

Kaposvár: Kump 3, Király-Tálas 7, Szűcs K. 5, Bodovics 7, Helic 8, Klisura 17. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kalmár, Szedmák 2, Matic 6, Djuric. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Vasas: Fábián, Török 11, Kalicanin 13, Zernovic 9, Takács D. 10, Strunjak 3. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Kiss G. 3, Nogueras 1, Ambrosio 2. Vezetőedző: Jakub Głuszak

——————————————————————————————————–

Pénteken a BRSE ellen Török Kata  volt az átló, mellette Ambrosio Melani, Takács Doroti és Juhár Dalma képviselte a magyar színeket. Kiválóan kezdtünk, Tóth Gábornak, a viharsarkiak vezetőedzőjének 12-6-os vezetésünknél már másodszor kellett időt kérnie. Ekkor a BRSE is megérkezett a találkozóba, 14-13-as előnyüknél Głuszak volt az, aki másodszor is magához rendelte lányait. A hajrá szoros küzdelmet hozott, de a végjátékot ezúttal is elveszítettük a szettlabdánk ellenére is.

A második felvonásban is Tóth kért először időt, mert csapata két hibával hárompontos hátrányba került (9-6). A játékmegszakítás után ismét a mi rontásaink következtek (10-13), de amikor játék alakult ki, akkor egalizáltunk. Az utolsó harmad megint egyenlőről kezdődött (18-18), a csabaiak segítettek nekünk két ponttal (20-18), és bár 23-23-nál megint felsejlett az előző szettek rémálma, Kiss Gréta két támadása lezárta a szettet.

A harmadik etapra érkezett Fábián Fanny, Török pedig helyet cserélt Zernoviccsal. Az elején most is fej fej melletti volt a küzdelem, Marta Drpa pontja után kért időt először Głuszak (10-13). Törököt hamarosan Takács váltotta, majd Sanja Kalicanin is érkezett Ambrosio helyére, a szett alakulásán azonban az ő bevetésük sem változtatott.

A negyedik játszmában Tettamanti Virág is bizonyítási lehetőséget kapott, liberóként pedig Mihály Dorka szerepelt. Messze ekkor játszottunk a két nap során a leggyengébben, mivel a BRSE pedig nem lassított, ők nyerték az összecsapást.

Csapatunkra legközelebb már tétmérkőzés vár: jövő szerdán a Dinamo Moszkva elleni Bajnokok Ligája selejtezőn lépünk pályára a Fáy utcában.

Vasas Óbuda – Swietelsky-BRSE 1-3 (-25, 23, -17, -14)
Kaposvár Aréna, 50
néző. Vezette: Szabó Zs., Kiss Z.

Vasas: Zernovic 13, Ambrosio 6, Török 14, Strunjak 3, Takács D. 8, Nogueras. Csere: Juhár, Mihály D. (liberók), Kiss G. 12, Kalicanin 1, Tettamanti 2. Vezetőedző: Jakub Głuszak

BRSE: Glemboczki 5, Pekárik 13, Drpa 14, Vander Weide 23, Grudina 11, Kosekova 4. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 3, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató