Az adrenalin ilyenkor mindent legyőz – Gyimes Zsófia

Csütörtök este 19.30-tól kupadöntőt vívunk a Nyíregyháza ellen. Az első fináléjára készülő Gyimes Zsófiával beszélgettünk

A nyáron az Egyesült Államokból hazatért válogatott center pályafutása második négyes döntőjére készülhet: 2015-ben – amikor legutóbb elhódítottuk a trófeát – a TF csapatával a bronzéremért játszott, és bár ott 3-1 arányban alulmaradt az Újpesttel szemben, így is nagy élmény volt számára a találkozó.

"Bevallom őszintén, nálam már az is nagy dolog, hogy egyáltalán emlékszem arra a meccsre – emlékezett vissza mosolyogva az öt évvel ezelőtti eseményekre Zsófi. – Akkor végig pályán voltam, olyan fiatalon ez nagy szó volt. A hangulat remek volt, remélem a mostani fináléban sem lesz ez másként.”

Azzal kapcsolatban, mennyire lesz zavaró, hogy a Continental Aréna nagy része a nyírségiek sikeréért szorít majd, azt mondta: a pályán leginkább csak zajt hall, nem igazán figyel arra, ki kinek szurkol, ugyanakkor egy-két ideges hazai szurkoló látványa nagyon sok pluszenergiád tud adni neki.

"A lényeg, hogy sok szurkoló legyen” – tette hozzá Gyimes, aki szerint a nyíregyházi aréna jó helyszín, Újpesten vagy éppen Békéscsabán sokkal nehezebb játszani, így személy szerint nem bánja, hogy a nyírségi megyeszékhelyen lesz a döntő.

Az UTE elleni idei elődöntőre visszaemlékezve elmondta, mivel nyertünk, a hangulattal nem volt gond, ugyanakkor a második találkozó „sokkal döcögősebb” volt, mint az első.

"Meglátásom szerint a fináléban is az lesz a döntő faktor, mint az elődöntő második meccsén volt: ki tudja előbb kontrollálni az érzelmeit. Egy találkozón dől el a kupa, nyilván ilyenkor nagyobb a nyomás, mert nincs javítási lehetőség. Ezt ugyanakkor igyekszünk az előnyünkre fordítani: tudjuk, hogy elég két órán keresztül jó teljesítményt nyújtani ahhoz, hogy a mi nyakunkba kerüljön az aranyérem” – elemezte centerünk, mit is vár a csütörtöki összecsapástól.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak szavaival kapcsolatban – miszerint ez már a 31. tétmérkőzésünk lesz a szezonban – kijelentette, az ilyen mérkőzéseken nem számít a fáradtság, a nagy izgalommal járó adrenalin-löket ilyenkor mindent legyőz.

"Egy sima bajnokira nehezebb felpörögni, de most biztos vagyok abban, hogy mindenki száz százalékot fog nyújtani. Nem raktunk magunkra nyomást, ők a címvédők, ők vannak hazai pályán, mi egy dolgot szeretnénk: jól játszani. Nyugodtan várjuk a döntőt, vannak elvárásaink magunkkal szemben, tudjuk, miért utaztunk ide. Az egész csapat egy hullámhosszon van, így Kubának is csak motiváló süteményt kellett hoznia a keddi edzésre, különösebb plusz dolgokról nem kellett beszélnie” – zárta szavait mosolyogva 23 éves válogatott röplabdázónk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató