Remek kupafőpróba

Alig egy óra kellett a három bajnoki pont begyűjtéséhez.

Vasárnap az Extraliga aktuális fordulójában a Jászberény volt a vendégünk.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ezúttal a Török Kata, Mária Kostelanská, Ana Tiemi, Villám Lilla, Ayshan Abdulazimova, Sanja Kalicanin felállással kezdett, a liberó Juhár Dalma volt.

A két csapat első mérkőzésén, Jászberényben 3-2-re nyertünk, hazai környezetben pedig 3-1-es Vasas-siker született.

Néhány jó nyitással és sánccal már az elején zavarba hoztuk a jászberényieket, akik nem igazán találták a helyüket a pályán (8-2). Makai Péter időkérései ellenére is rohamosan nőtt a különbség a felek között (13-4), az első pillanattól kezdve csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel és mennyi idő alatt nyerjük meg a nyitófelvonást (20-7). A válaszok 14 pont és 17 perc lett (25-11, 1-0).

A második felvonás elején alaposan bealudtunk (0-4), de Abdulazimova és Kostelanská jó blokkja felébresztette a csapatot (4-4). Szlovák légiósunk hamarosan 14. pontját ünnepelhette, mi pedig annak örülhettünk, hogy fordítottunk (10-8). Mindkét csapat sokat rontott, Makai feladót cserélt, együttese pedig ezúttal sokkal jobban tartotta a lépést a mieinkkel, mint az előző etapban (16-12). A hajrá ennek ellenére megnyugtató Vasas-vezetésről kezdődött (19-14), és bár szorosabban, mint az elsőt, de ezt a játszmát is behúztuk (25-20, 2-0).

A harmadik szettre center cserélt Makai Péter, nálunk maradt az alapfelállás. Ezúttal is jól kezdtek a vendégek (6-7), elsősorban azért, mert a korábbinál bátrabban nyitottak. A jászságiak trénere az eredendően center Ivana Bulajicot átló pozícióba cserélte be, de Abdulazimova nyitósorozatával így is megléptünk (11-8). Kostelanská ásza után másodszor kért időt Makai (15-11), de ezzel sem tudta befolyásolni a mérkőzés végkimenetelét: lányaink jó teljesítménnyel, könnyed játékkal simán kerekedtek a Jászberény fölé még úgy is, hogy Gluszak a hajrában több helyen változtatott a felálláson (25-18, 3-0).

Csapatunk csütörtökön lép ismét pályára, február legfontosabb mérkőzésén, a Magyar Kupa nyíregyházi fináléjában a házigazda ellen. A mérkőzés 19.30 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetít.

——————————————————————————————–

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Jászberény VT 3-0 (11, 20, 18)
Folyondár utca, 150
néző. Vezette: Kiss Z., Mezőffy

Vasas: Török 7, Abdulazimova 5, Ana Tiemi 3, Kostelanská 19, Kalicanin 8, Villám L . 6. Csere: Juhár (liberó), Bleicher R., Kjelstrup, Ambrosio 1, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Jászberény: Alishanova 1, Szilcsenkova 13, Bulajic 5, Ventura 3, Tóth E. 9, Borsos 2. Csere: Radomszki, Piatek (liberók), Mészáros, Szerényi 3. Vezetőedző: Makai Péter

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató