Jött, látott, győzött a Conegliano

Hetven perc jutott a magyar közönségnek a világ legjobb csapatából.

Csütörtökön igazi röplabdaünnepet hozott bajnokcsapatunk Érdre: a világ legjobb együttese, az olasz Conegliano látogatott Magyarországra a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ezúttal a Török Kata, Mária Kostelanská, Ana Tiemi, Trine Kjelstrup, Ayshan Abdulazimova, Sanja Kalicanin felállással kezdett, a liberó Juhár Dalma volt.

Az ellenfélnél Paola Egonu átöltözött ugyan, de bokasérülése miatt térvédőt sem húzott, de nem volt a kezdőben az amerikai Kimberly Hill és a holland Robin De Kruijf sem. Ennek ellenére a klubvilágbajnok kezdte jobban az összecsapást, Gluszaknak viszonylag hamar időt kellett kérnie (4-8). Jól játszottak az olaszok, de mi is sokat rontottunk, így folyamatosan nőtt a különbség (6-13). Ezt a különbséget aztán tartottuk, Villám Lilla pedig sérülése után visszatérhetett (10-17). Nem tudtunk mit kezdeni a Conegliano játékosainak sáncával, vezetőedzőnk feladócserével próbált frissíteni csapatán, de simán lett a nyitó felvonás a vendégeké (12-25, 0-1).

A második szett első részében is magabiztos olasz előnyt mutatott az eredményjelző, de ekkor már több jó megoldással is előrukkoltunk, így Abdulazimova ásza után egyenlő volt (9-9). Hat ponttal később is egál volt még, elsősorban Kostelanskának köszönhetően. A hajrá előtt négy ponttal meglépett a Conegliano (15-19), így Gluszak időkérés hiányában egy challenge lehetőséget használt el, hogy elmondja meglátásait játékosainak. Gyimes Zsófia beállt és ászt nyitott (17-19), ezt követően viszont több hibát is elkövettünk, így két szettesre hízott az olaszok előnye (19-25, 0-2).

A harmadik játszmát remekül kezdtük, kétpontos Vasas-előnyt is mutatott az eredményjelző (6-4), de Raphaela Folie kiváló centerjátékának nem találtuk az ellenszerét (8-13): az olasz válogatott röplabdázó ekkor már 18 pontnál tartott. Gluszak szép lassan minden játékosának megadta a lehetőséget, hogy a világ legjobb csapata ellen játszhasson. Folyamatosan nőtt a vendégek fórja, és a Conegliano a papírformának megfelelő, magabiztos győzelmet aratott (13-25, 0-3).

Csapatunk vasárnap a magyar bajnokságban folytatja szereplését, az ellenfél a Jászberény lesz 17 órától.

———————————————————————–

BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT, 5. FORDULÓ
Vasas Óbuda – A. Carraro Imoco Conegliano 0-3 (-12, -19, -13)
Érd Aréna, 1155
néző. Vezette: Murulo (észt), Kovalcsuk (ukrán)

Vasas: Kostelanská 8, Kalicanin 3, Kjelstrup 9, Török 2, Abdulazimova 2, Ana Tiemi 2. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Villám L., Gyimes 4, Dékány 1, Ambrosio, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Conegliano: Sorokaite 11, Folie 19, Enweonwu 8, Geerties 9, Ogbogu 11, Wolosz 2. Csere: De Gennaro (liberó), Gennari 1, Botezat. Vezetőedző: Daniele Santarelli

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – A legfontosabb az volt, hogy jól védekezzünk, aztán abból támadjunk. Talán kicsit többre számítottam a csapatomtól, de feszített időszakot élünk, nagyon keményen dolgozunk, készülünk a kupadöntőre. Ismét megtapasztalhattuk, milyen ilyen erős csapat és topjátékosok ellen játszani. Igyekeztünk, ám nem találtuk meg igazán a ritmusunkat.

Daniele Santarelli: – Nagyon örülök a győzelemnek, mert nem egyszerű idegenben játszani egy edzés után. A hétvégén Olasz Kupa-döntőt vívtunk, most meg itt szerepeltünk. Kevés hibával szinte nagyszerűen támadtunk. Lehetőséget adtam azoknak, akik kevesebbet játszanak, és készen is voltak a mérkőzésre. Minden győzelem fontos, az élen állunk, és az olasz bajnokságra koncentrálhatunk. 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató