Nyíregyházán indul a rangadódömping

Két liberónk, Mihály Dorka és Juhár Dalma segítségével vezetjük fel a mérkőzést.

Egy hét pihenés, két hét kőkemény edzés – ez történt csapatunkkal az előző, Alba Blaj elleni mérkőzés óta. Már többször említettük, hogy kőkemény január vár ránk, ennek első (két) lépcsője a kupacímvédő, tabellán jelenleg második Fatum Nyíregyháza elleni párosrangadó: szerdán a Continental Arénában, vasárnap a Folyondár utcában csapunk össze Hollósy László csapatával, amelyet a tavalyi bajnoki döntőben emlékezetes mérkőzéseken fektettünk két vállra.

"A felkészülés alatt jó volt kicsit visszaemlékezni a fináléra. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű a mostani mérkőzés sem, de mindent meg fogunk tenni, hogy idegenben is megnehezítsük a Nyíregyháza dolgát” – vágott egyből a dolgok közepébe Juhár Dalma. Saját nevelésű liberónk kifejtette, a két ünnep között rengeteget dolgoztak, nagyon elfáradtak, amolyan „mini alapozást” végeztek.

"Az elmúlt napokban kezdtünk el készülni specifikusan a Nyíregyházára, ami biztos, hogy maximális koncentráltságra lesz szükség ellenük” – fogalmazott Dalma.

"Gyorsan elteltek az ünnepek, a karácsonyi időszak pont arra volt elég, hogy minden családtagomat meglátogassak. Ennek ellenére nem bántam, hogy 27-én már edzettünk, mert végre volt időnk a keményebb edzésekre, amik már nagyon hiányoztak” – vette át a szót az ugyancsak Vasas-nevelésű Mihály Dorka, aki poszttársához hasonlóan többször is remek teljesítménnyel vétette magát észre.

"Elsősorban a hibáinkat próbáltuk kijavítani, mert voltak dolgok, amik nem működtek százszázalékosan. Ennek az volt az oka, hogy nem nagyon tudtunk ezzel foglalkozni, mert október óta mindig csak az aktuális ellenfélre tudtunk készülni. Most nagyobb hangsúlyt kaptak a fizikai tréningek, keményebb kondiedzéseink voltak, de a technikai elemek csiszolására is jutott idő” – mondta Dorka.

A Nyíregyháza jelenleg kilenc mérkőzésből szerzett nyolc győzelmével a tabella második helyén áll, egyetlen vereségét a listavezető Kaposvárral szemben szenvedte el. A mieink hátránya három pont Hollósy László csapatával szemben, így egy győzelemmel befognánk riválisunkat a rangsorban.

"Mostantól minden mérkőzés kiemelten fontos, a Fatum elleni két összecsapás is nagy hatással lesz a rájátszás-helyezésekre. Nekünk egy a dolgunk: a lehető legjobb teljesítményt nyújtani szerdán, hasznosítani a pályán, amit az elmúlt hetekben gyakoroltunk, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég” – jelentette ki Dalma.

Poszttársa, Mihály Dorka ezt annyival egészítette ki, biztos abban, hogy a nyíregyháziakban dolgozik majd visszavágási vágy az elveszített bajnoki finálé után, így ismét kemény összecsapásokra számít ellenük.

A szerdai találkozó 18 órakor kezdődik a Continental Arénában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató