Ugrás a félig ismeretlenbe

Hiányos létszámmal várjuk a svájci első osztályban szereplő ellenfelünket.

Tíz.

Ez sajnos nem az egyik nyerőszám az ötös lottón, hanem női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda létszáma a Challenge Kupa elő fordulójának első összecsapásán. És hogy a helyzet még ennél is nehezebb legyen, a sérülések miatt kezdővé előlépett Mihály Dorka is csak elvétve edzett az elmúlt két hétben.

„Ma reggel sokkal jobban vagyok, mint az előző napokban” – mondta a csütörtöki reggeli alkalmával honlapunknak 16 éves ütőjátékosunk, aki kiutazásunk óta még nem tudott a társaival együtt edzeni, így szerdán Amboriso Melanit próbálgatta átlóként Jókay Zoltán.

„Kevesen vagyunk, de arra kértem a lányokat, hogy csak és kizárólag pozitív gondolatokat sugározzanak egymás irányába, mert csak így tudunk építkezni. Kár azon keseregni, hogy mennyi meccsünk volt, vagy mennyien vagyunk, itt a cél előttünk: ma lesz egy mérkőzésünk, amin szeretnénk minél jobban szerepelni” – nyilatkozta a találkozó előtt vezetőedzőnk.

Ellenfelünk, a VBC Galina Schaanról sok információval nem rendelkezünk, mindössze egy mérkőzésüket sikerült kielemezni, ráadásul a legjobbjuk, a korábban hosszú évekig a Voléro Zürichet erősítő horvát Karla Klaric nemrégiben tért vissza sérüléséből.

A liechtensteini csapat eddig alacsonyabb osztályokban szerepelt, ez az első évük, amikor elindultak a svájci első osztályban, melyben 13 fordulót követően a kilencedik, utolsó előtti helyen állnak. Klaric mellett portugál, amerikai, svájci, lett, sőt, izlandi (!) idegenlégióssal is rendelkeznek. Mint azt a schaaniak csapatmenedzserétől megtudtuk, nekik is alaposan meggyűlt a bajuk a sérülésekkel ebben az idényben, gyakorlatilag egyszer sem tudtak teljes  csapattal készülni, s a mostani összecsapáson is két 14 éves játékost is kénytelenek szerepeltetni.

A találkozó 19 órakor kezdődik, a hazaiak Facebook-oldalán élő közvetítés is lesz, így otthon maradt szurkolóink is tudják követni az eseményeket.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató