Nagyszerű győzelem Schaanban!

Lányaink az első szett elvesztése után fantasztikusat nyújtottak.

Együttesünkből Lévai Vivien, Németh Anett, Elena Cappelli, Verica Simic és Kiss Gréta hiányzott, a betegséggel küszködő Mihály Dorka, valamint a hátát fájlaló Erica Vietti azonban vállalni tudták a játékot – mindketten a kezdőhatosban bizonyíthattak.

A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, Vietti másodikra áttett labdája után 6:4-re vezettünk, ám az ellenfél még a technikai szünet előtt egyenlített, majd portugál Lopes Da Silva ásza után időt kellett kérnie Jókay Zoltánnak (11:8). A nyitásfogadásunk erősen akadozott, így Jókay hamarosan ismételten megszakította a mérkőzést (15:11). A hajrára Papp Orsolya érkezett Bodovics Hanna helyére (20:14), és bár a szettbeli utolsó pontunkat ő szerezte, így is simán került előnybe a Schaan (25:17, 1:0).

Da Silva centertámadásával indult a második felvonás, de Kayla Haneline centertámadásaival és blokkjával átvettük a vezetést (5:6). Thelma Grétarsdóttir ásza után, hárompontos hazai előnynél időt kért Jókay (10:7), hogy aztán már egyenlőnél Vietti cserét kérjen, s Durst Anna álljon be helyette. Fiatal feladónkkal klasszisokkal javult mind a támadójátékunk, mind a blokkteljesítményünk, így néggyel vezettünk a második technikainál, hogy aztán Mihály Dorka két ásza után már hat legyen közte (12:18). Remekül és rendkívül lelkesen röplabdáztunk, Mária Kostelanská ásza után szép számú szurkolótáborunk kiszámolta az ellenfelet (13:23). Végül tizeneggyel nyertük a játszmát (14:25, 1:1).

Felváltva estek a pontok a harmadik felvonás elején, mert sok nyitást rontottunk (6:5). Sok volt a technikai hiba a játékunkban, így Jókay időkéréssel próbálta meg felrázni a társaságot (12:9). Durst szedte le egyedül az ellenfél legjobbját, Grétarsdóttirt, így hamarosan következett a hazai játékmegszakítás (12:11). Durst Anna első ásza után Marc Demmer ismét időt kért, de csapata három technikai hibát is vétett, így ötre duzzadt az előnyünk (16:21). Kostelanská kétszer is pontot érően támadott, második ütése már az újabb vasasos részsikert jelentett (19:25, 1:2).

Parádés piros-kék mentésekkel indítottuk a negyedik szettet, ezeknek is köszönhetően kettővel vezettünk az első kötelező pihenőnél (6:8). Sorozatban négy hazai pont után Jókay időt kért, de a hullámzás megmaradt: hol egyik, hol másik csapat szerzett sorozatban két-három pontot (15:13). Egy jó schaani blokkot követően Jókay ismét magához rendelte tanítványait, két ponttal később a hazai mester cselekedett ugyanígy (21:19). Durst két remek nyitásával végre kiegyenlítettünk (21:21), majd egy újabb ásszal a vezetést is átvettük. A Schaan újabb időkérése után is megtartottuk előnyünket, előbb Kostelanská, majd Mihály támadása után előbbi zárta le a meccset (23:25, 1:3).

A párharc visszavágóját január 11-én játsszuk a Láng Sportcsarnokban, este héttől.

A közvetlen folytatás vasárnap délután ötkor a TFSE ellen, az alapszakasz első részének utolsó fordulójában. Utána pedig következhet a két MTK elleni kupanegyeddöntő.

 

CHALLENGE KUPA, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
VBC Galina Schaan (liechtensteini) – Vasas Óbuda 1:3 (17, -14, -19, -23)
Schaan, 200
néző. Vezette: Cormie (skót), Hagström (svéd)

Schaan: Christianska 8, Da Silva 10, Hudson 11, Klaric 9, Bigger 3, Grétarsdóttir 15. Csere: Schnyder (liberó), Degiacomi. Vezetőedző: Marc Demmer

Vasas: Török 13, Bodovics, Mihály 12, Kostelanská 20, Haneline 12, Vietti 1. Csere: Juhár (liberó), Papp O. 3, Durst A. 7. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Maximálisan büszke lehetek a csapatra, és nemcsak azért, mert nehéz heteken vagyunk túl, hanem mert ma fantasztikusat küzdöttek és jól játszottak. Gratulálok nekik.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató