Mérkőzések

Nyomtatható verzió 2017.12.22.
Magyar Kupa

Megvan az elődöntő!

Az MTK elleni visszavágó is küzdelmes mérkőzést hozott.

Együttesünkből Lévai Vivien, Németh Anett, Mihály Dorka és Verica Simic hiányzott, Elena Cappelli viszont már a kezdőhatos tagja volt. A túloldalon az előző mérkőzés végén kizárt vezetőedző, Tóth Gábor csak a lelátóról figyelhette az összecsapást, távollétében Tüske Bence irányította a kék-fehéreket.

Alacsony színvonalon, sok hibával kezdődött a mérkőzés, Jókay Zoltán hárompontos vendégelőnynél magához hívta tanítványait, mert rendkívül enerváltan röplabdáztak (7:10). Néhány labdamenettel később a blokkoló játékosokkal üvöltött vezetőedzőnk, mondván, rossz helyen ugranak – a következő pontot Bodovics Hanna rögtön sáncából értük el. Továbbra sem működött a játékunk, jött is az újabb időkérés (11:15). Kiss Gréta érkezett nyitni, majd Mária Kostelanská rontotta el sokadik szervánkat, tovább fokozva edzőnk dühét (15:20). Török Kata támadásai tartották csapatunkban a lelket, ám egymaga kevésnek bizonyult, így az MTK került lépéselőnybe (18:25, 0:1).

A második játszmára Cappelli és Kostelanská helyet cseréltek, előbbi lett az átló. Szlovák légiósunk pontjai adták meg az alaphangot, de törékeny előnyünk nem tartott sokáig (7:7). A vendégek igen motiváltan játszottak, ráadásul gyakorlatilag minden labdaérintésükből pont született (11:13). Kostelanská jó szervái után Tüske Bence időt kért (16:14), majd Török ütése után ismét (18:14). Légiósunk hatpontos előnynél forgott le, de Jókay játékmegszakításakor ismét csak három volt közte (20:17). Egy újabb meg nem értés, és könnyedén leeső labda után megint időt kértünk (21:20), de ennek ellenére fordított az MTK (21:22). Ezt követően – némileg váratlanul – már csak mi szereztünk pontot, így egyenlítettünk (25:22, 1:1).

Bodovics Hanna nyitássorozata után Tüske Bence hamar időt kért, mert csapata fogadása alaposan visszaesett (5:1). Az intelmek segítettek, visszazárkózott az MTK (8:7). Hektikus volt a játék, egyik együttes sem találta igazán a ritmust, de a szett derekán mi álltunk jobban (15:11). Továbbra sem játszottunk átütően, de az akaratra nem lehetett panasz, elsősorban ennek köszönhettük, hogy megnyugtató volt az előnyünk (20:14). A hajrában sem tudtak újítani a városmajoriak, így simán kerültünk előnybe (25:15, 2:1).

Ismét jó Bodovics szervákkal kezdődött a játékrész, de ezúttal hamarabb éledt az MTK, mint az előző szettben (4:6). Az időkérés után újabb következett (4:8), végül Kostelanská ütésével sikerült nagy nehezen elforognunk. Néhány jó támadással megfordítottuk az állást, de a vendégek játékmegszakítása után Godó Panna ászával megint kettővel vezettek (13:15). Török továbbra is fantasztikusan röplabdázott, de Kostelanská is kiemelkedő hatékonysággal játszott (18:17). A hajrá rendkívül izgalmasan alakult, felváltva születtek a pontok, de hiába volt több meccslabdánk is, a végén az MTK örülhetett az egyenlítésnek (25:27, 2:2).

A döntő szettet mi kezdtük jobban, Tüske Bencének már a térfélcsere előtt el kellett használnia mindkét időkérését (7:3). A meccs leghosszabb labdamenetét az MTK nyerte, Jókay Zoltán egyből adott is pihenőt a láthatóan egyre jobban fáradó csapatának (8:4). Bodovics tizenkettedik pontjával mégis öttel vezettünk, s ezt az előnyünket meg is őriztük a mérkőzés végéig, így ha nem is egyszerűen, de elfoglaltuk helyünket a kupa legjobb négy csapata között, s készülhetünk a Nyíregyháza elleni összecsapásra (15:9, 3:2).

Most egy hosszabb szünet jön lányaink számára, legközelebb január 6-án, Bécsben szereplünk a Közép-európai Ligában.

-------------------------------------------------------------------

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:2 (-18, 22, 15, -25, 9)
Folyondár utca, 200
néző. Vezette: Ujházi, Nagy L.

Vasas: Vietti 1, Török 27, Bodovics 12, Kostelanská 23, Cappelli 7, Haneline 14. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Papp O. Vezetőedző: Jókay Zoltán

MTK: Kötél Zs. 5, Godó 15, Kis R. 7, Legross 11, Takács B. 11, Haciefsztratiadu 12. Csere: Hajek-Nagy F. (liberó), Nyuka 2, Lesi, Szabó Á. Megbízott edző: Tüske Bence

Továbbjutott: a Vasas Óbuda, kettős győzelemmel.

Fehér galléros póló

5000 Ft

Vasas-függő ár: 4500 Ft

  • Névadó fejléc
  • Óbuda
  • Óbuda Sport
  • Arany fejléc
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Vasas Folyondár Kft.
  • Erima
  • Linartech
IMPRESSZUM jogi nyilatkozat kapcsolat média ajánlat