Mérkőzések

Nyomtatható verzió 2020.12.30.
Klub

Rieder Evelin: örültem a lehetőségnek

Utánpótlás-válogatott centerünk értékes tapasztalatokat gyűjtött az elmúlt hetekben.

Békéscsabán, majd Nyíregyházán is megkapta a bizonyítási lehetőséget Jakub Głuszak vezetőúedzőtől Rieder Evelin, csapatunk utánpótlás-válogatott játékosa.

A fiatal center tavaly nyáron szerződött Tatabányáról a Vasasba, ahol az U17-es csapatban, Szappanos Máté keze alatt bontogatja szárnyait. A 16 éves röplabdázó korosztályában a nemzeti együttesben is alapembernek számít - ott Kőnig Gáborral edz -, és a rangadókon a felnőttek között is bebizonyította, lehet rá számítani.

"Nagyon meglepett, amikor Sarlós Marci felhívta anyukámat, hogy a felnőtt csapatnál számítanának rám. A néhány éves terveim között természetesen szerepelt, hogy a legjobbak között is megmutathassam magam, így nagyon megörültem a hirtelen jött lehetőségnek" - nyilatkozta honlapunknak Evelin.

A center elmondta, ugyan az első edzéseken eléggé izgult, de a csapattársai nagyon befogadónak bizonyultak, ráadásul magát is gyorsan beilleszkedő típusnak tartja, így nem volt gondja azzal, hogy felvegye a ritmust.

"Természetesen az Extraligát nem lehet összehasonlítani az U17-es bajnoksággal, teljesen más szint a kettő. Arra nem számítottam - főleg Békéscsabán -, hogy ilyen sok lehetőséget fogok kapni, de felemelő érzés volt, hogy Kuba nekem szavazott bizalmat" - emlékezett vissza a magunk mögött hagyott rangadókra Rieder.

Meglátása szerint az elmúlt hetekben a reakcióideje rengeteget fejlődött, elsősorban annak köszönhetően, hogy a játék sokkal gyorsabb, mint az utánpótlás-bajnokságokban.

"Rá voltam kényszerítve, hogy folyamatosan maxot ugorjak, így ebben is sokat léptem előre. Még mindig nem igazán találok szavakat a történtekre, hihetetlen, milyen ellenfelekkel szemben mutathattam meg magam" - jelentette ki Evelin.

Arra a kérdésre, hogy Kuba milyen intelmekkel küldte a pályára, nevetve megjegyezte, semmilyennel, a csapattársai ugyanakkor igyekeztek megnyugtatni és biztatni, hogy ne stresszeljen.

"Hosszú távon szeretnék majd a felnőtt válogatottba is bekerülni, ezért is szerződtem Tatabányáról a Vasasba, ahol sokkal profibb minden, jobban odafigyelnek a fejlődésemre" - mondta tavaly nyári klubváltásáról a center.

Csapatunk a téli pihenőt követően január 2-án folytatja az edzéseket.

Fotók: Kuti István

Kulcstartó - Vasas 110

1500 Ft

Vasas-függő ár: 1350 Ft

  • Névadó fejléc
  • Óbuda
  • Óbuda Sport
  • Arany fejléc
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Linartech
  • Pannonbau
  • Formidus
  • Mizuno
  • Palaro Kft.
IMPRESSZUM jogi nyilatkozat kapcsolat média ajánlat