Nyomtatható verzió 2020.01.29.
Magyar Kupa

Kupadöntőben vagyunk!

Őrült mérkőzésen, öt játszmában kerekedtünk az UTE fölé.

Szerdán január hónap vitán felül legfontosabb mérkőzésével, az UTE elleni Magyar Kupa elődöntő visszavágójával folytatódott együttesünk számára a szezon.

A párharc első meccsén két hete 3-2-re nyertünk a Folyondár utcában.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ezúttal a Török Kata, Mária Kostelanská, Ana Tiemi, Trine Kjelstrup, Gyimes Zsófia, Sanja Kalicanin felállást küldte harcba, a liberó Juhár Dalma volt.

A továbbra is bokasérülésével küzdő Villám Lilla a pálya mögül, a vírusos megbetegedéssel küzdő Ambrosio Melani otthonról szurkolt a társaknak.

Három villámgyors akcióval kezdtünk, Gyimes Zsófia ásza után azonnal időt kért Kántor Sándor, a hazaiak mestere (0-4). Pár pillanat, és pár Vasas-rontással később kétpontos hazai előnyt konstatálhattunk (7-5), és mivel mindkét csapat remekül mezőnyözött, sok hosszú labdamenetet láthatott a közönség. A nyitásfogadásunk döcögött, ennek ellenére tartottuk a lépést a lilákkal (12-12). Török szervált ászt, majd Gyimes blokkolt pontot érően, jött is Kántor második játékmegszakítása. Kétpontos előnyünket követően egymás után hármat hibáztunk (14-16), majd három szép megoldással megint fordítottunk. Hektikus volt a játék, általában az a csapat szerzett egymás után több pontot, amelyik kevésbé izgult (20-20). Kjelstrup két ejtése jónak bizonyult, de Törököt blokkolták, így egál volt megint (22-22). Nikic egymás után négyet nyitott, és ugyan egy hazai szettlabdát hárítottunk, a másodikat Rivera beütötte (25-23, 1-0).

A második felvonást is jól kezdtük, Kostelanská bombája után hárommal mentünk (3-6). Szlovák légiósunk mellett Török szállította a pontokat, és mivel a hazaiak ekkor többet is hibáztak, mint a mieink, növelni tudtuk a különbséget (9-15). Szurkolóink egy pillanatra sem lankadtak, egyáltalán nem maradtak le a hazai ultrák mögött, biztatásuk közepette pedig egyre közelebb kerültünk az egyenlítéshez (11-19). A következő három labdamenetet az UTE nyerte, Gluszak időkérését követően azonban ismét a kezünkbe vettük az irányítást. Huszonkettőnél megint beragadtunk, egymás után öt labdamenet a hazaiaké lett, de amikor már csak kettő volt a hátrányuk, hálóba nyúltak. Innen már nem hibáztunk (20-25, 1-1).

A harmadik etapot ennek ellenére a hazaiak kezdték sokkal jobban, Gluszaknak szinte azonnal el kellett használnia első időkérési lehetőségét (3-0). Ana Tiemi feladásai ezekben a percekben nem voltak a legpontosabbak, így ütőinek nem volt könnyű dolga. Tovább nőtt a hátrányunk (8-3), az újpestiek ekkora már 15 (!) sikeres blokknál jártak (10-4). Pár pillanatig előszedtük az előző játszmában látott játékunkat (12-9), de pillanatok alatt megint hét lett közte, amikor érkezett Dékány Bernadett és Ayshan Abdulazimova (16-9). Előbbi három ponttal szállt be, így Kántornak volt mondanivalója. Lépésről lépésre kapaszkodtunk közelebb, belátható távolságra kerültünk (17-15). Egyenlítésről szőtt reményeink pillanatok alatt szertefoszlottak (20-15), még az jegyezhettük fel az utolsó labdamenetekre, hogy Bleicher Réka is lehetőséget kapott (25-19, 2-1).

A negyedik felvonásra maradt Dékány és Abdulazimova (1-4), és jobban is működött a játékunk, így Kántor nagyon hamar kétszer is időt kért (3-8). Azeri centerünk egymás után négy pontot szerzett, a különbség rohamosan nőtt, szurkolóink pillanatok múlva kiszámolhatták az újpesti együttest (5-15). A folytatásban közelebb lopózott az UTE, de csak pár pontot tudott faragni a hátrányából, ami a hajrához érve így is jelentős volt elsősorban annak köszönhetően, hogy Dékány eredményesen támadott (12-20). Két buta hibánkkal ötre jöttek fel a hazaiak, sőt, 17-20-nál már komolyan elkezdhettünk aggódni. Ekkor Ana Tiemi két, majd Kalicanin blokkja megnyugtatta a kedélyeket, és végül egy szettre kerültünk a továbbjutástól (18-25, 2-2).

A döntő (?) felvonást kiválóan kezdtük (1-4), de előnyünk szemvillanás alatt szertefoszlott (4-4). Török ütése után megint mi vezettünk (6-7), és a térfélcserénél is nálunk volt az előny. A következő labdamenet után kért először időt Kántor (7-9), de már nem engedtük ki a kezünkből a mérkőzést, így 2017 után ismét a fináléra készülhetünk (10-15, 2-3).

Csapatunk szombaton lép legközelebb pályára, akkor a Kaposvár otthonában zárjuk az Extraliga második körét.

------------------------------------------------------------------------------------

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
UTE – Vasas Óbuda 2-3 (23, -20, ­19, -18, -10)
Szilágyi út, 500
néző. Vezette: Ujházi, Tillmann

UTE: Rivera 14, Carabali 9, Lacombe 20, Kojdova 13, Nikic 14, Bagyinka 2. Csere: Jurcever, Maurer (liberók), Boros, Manninger. Vezetőedző: Kántor Sándor

Vasas: Török 21, Gyimes 4, Ana Tiemi 7, Kostelanská 12, Kalicanin 8, Kjelstrup 12. Csere: Juhár (liberó), Dékány 11, Abdulazimova 5. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Kántor Sándor: – Gratulálok a Vasasnak! Ők, amikor kellett, tudtak frissíteni és ez nagyot lendített a szekerükön. Mi sajnos nem tudtuk ugyanazt megvalósítani, amit a bajnoki mérkőzésen.

Jakub Gluszak: – Mindkét csapatnak nagyon nehéz volt a meccs. Az első szettet is meg kellett volna nyernünk, de a végén sokat rontottunk. Ettől függetlenül elégedett vagyok, mert kétszer is hátrányból sikerült felállnunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült kiharcolni a döntőbe kerülést.

Vasas maszk - Vasas 110

2000 Ft

Vasas-függő ár: 1800 Ft

  • Névadó fejléc
  • Óbuda
  • Óbuda Sport
  • Arany fejléc
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Linartech
  • Pannonbau
  • Formidus
  • Mizuno
  • Palaro Kft.
IMPRESSZUM jogi nyilatkozat kapcsolat média ajánlat