Mérkőzések

Nyomtatható verzió 2019.10.08.
Bajnokok Ligája

Győztes BL-rajt

Csapatunk 70 perc alatt győzött története első Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

Kedden, Montenegróban, a Luka Bar otthonában kezdte meg reményeink szerint minél hosszabb Bajnokok Ligája-szereplését bajnoki címvédő röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda.

Sanja Kalicanin centertámadása jelentette történetünk első BL-pontját, de szép lassan minden pályán lévő Vasas-játékos feliratkozott az eredményjelzőre. Hamar kiütközött a két együttes közötti játéktudásbeli különbség, így szurkolóink – akik közül öten kísérték el a csapatot – hamarosan rászámolhattak a riválisra (7-17). Lányaink keveset hibáztak, ez pedig bőven elég volt, hogy könnyedén, 20 perc alatt besöpörjék a nyitófelvonást (12-25, 0-1).

A második szettet jobban kezdte a Luka Bar, vezetett is, de Dékány Bernadett vezérletével fordítottunk (7-9). Jakub Głuszak vezetőedzőnek néhány perccel később mégis időt kellett kérnie, mert egymás után rontottak bele a labdamenetekbe játékosai (12-12). A játékmegszakítás használt, együttesünk magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, állva hagyta riválisát (12-19). Az utolsó pontok is Vasas-fölényt hoztak, így háromnegyed órányi játék után karnyújtásnyira kerültünk a sikeres bemutatkozástól (17-25, 0-2).

A harmadik játszma Török Kata sokadik jó nyitássorozatával indult (0-6), és a hazaiak két időkérésük ellenére jó ideig nem voltak képesek elforogni (1-13). A folytatás sem hozott semmi változást, csapatunk meggyőző sikerrel mutatkozott be a Bajnokok Ligájában (7-25, 0-3).

A mérkőzés legjobb játékosa Török Kata lett.

Folytatás pénteken, Jászberényben, várhatóan egy sokkal keményebb mérkőzésen.

------------------------------------------------------------------------

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Luka Bar (montenegrói) - Vasas Óbuda 0-3 (-12, -17, -7)
Bar, 200
néző. Vezette: Kuculasz (görög), Simic (szerb)

Luka Bar: Tvrdisic 1, Burzanovic 7, Carapic, Vukovic 8, Petrovic 6, Vukoslavcevic 1. Csere: Cenovic (liberó), Durakovic, Barjaktarovic, Smlovic, Martinovic. Vezetőedző: Blazo Dobrkovic

Vasas: Ana Tiemi 1, Török 16, Kalicanin 12, Kjelstrup 10, Dékány 14, Abdulazimova 5. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Gyimes, Villám 1, Bleicher R. 1, Ambrosio, Hajós 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: - Elégedett vagyok, amiért jöttünk, azt elértük. A lányok megvalósították a megbeszélt taktikát, az ellenfelet a remekül helyezett nyitásainkkal megzavartuk, csak magas labdákból tudtak támadni, erre pedig jól felkészültünk. Nem követtünk el sok hibát, erőteljes, jó röplabdát mutattunk be. A párharcnak még nincs vége, de a visszavágó előtt a pénteki bajnoki mérkőzésünkre koncentrálunk. Szeretnénk Budapesten is nyerni, és kettős győzelemmel bejutni a második fordulóba.

XIII., Fáy utca 58.

13058 Ft

Vasas-függő ár: 11800 Ft

 • Névadó fejléc
 • Óbuda
 • Óbuda Sport
 • Arany fejléc
 • Emberi Erőforrások Minisztériuma
 • Linartech
 • Pannonbau
 • Formidus
 • Mizuno
 • Palaro Kft.
 • Óbudai Autójavító
IMPRESSZUM jogi nyilatkozat kapcsolat média ajánlat