Nyomtatható verzió 2019.03.30.
Extraliga

Idegenben is győzelem!

Az elődöntő második mérkőzésén is legyőztük az Újpestet.

Az elődöntő második, szombati meccsén vezetőedzőnk, Jakub Głuszak ismét együtt szerepeltette Dékány Bernadettet, Mária Kostelanskát és Török Katát.

A túloldalon Kántor Sándor is maradt az előző meccs felállásánál, azaz Bagyinka Fanni volt a feladó.

Jó támadásbefejezésekkel kezdett a hazai csapat, mi pedig több akcióba is belehibáztunk (5-2). Az előző összecsapás legjobbja, Ayshan Abdulazimova ejtésével és ászával zárkóztunk közelebb, Naya Crittenden rossz támadásával pedig egyenlítettünk is (8-8). Török jól nyitott, Kántor feladót cserélt (9-10), majd Kostelanská ászértékű szervája után időt is kért (10-13). Többször is nehéz labdákat oldottak meg támadóink, de a hazaiak két pontja után Głuszaknak volt mondanivalója (14-15). Sokkal jobban fogadtunk, mint a negyedik kerületiek, ebből aztán hatékonyabban is fejeztük be az akciókat (15-19), Kántor pedig Nelmaira Valdez és Nagy Viktória pályára küldésével próbált meg változtatni a mérkőzés alakulásán – mérsékelt sikerrel (15-21). Az utolsó labdamenetek nem tartogattak izgalmakat, Kostelanská ásza véget vetett az első szettnek (18-25, 0-1).

A második felvonásra a liláknál maradt Valdez, Nagy és Bleicher, de így is nálunk volt az előny (5-6). Kostelanská parádésan röplabdázott, az ő tizedik pontja után elégelte meg a látottakat Kántor (5-9). Egymás után három technikai hibát vétettünk (10-11), és Głuszak időkérése ellenére előbb egyenlítettek a hazaiak, majd a vezetést is átvették (14-13). Hárompontos hátrányban hoztunk két bravúrpontot – másodszorra da Silva blokkolt – (16-15), Török ászával egalizáltunk, majd az ő hátsósoros támadásával már mi vezettünk (17-18). A szett közepén semmi nem működött a játékunkban, ekkora azonban a csereként beállt Mihály Dorka ászt szervált (18-21), az UTE viszont ismét visszakapaszkodott egyre, amikor Abdulazimova szerzett két rendkívül fontos pontot (21-24). Szettlabdáink közül ő értékesítette a másodikat, így 54 perc után közel kerültünk az újabb győzelemhez (22-25, 0-2).

A harmadik etap első pontjainál ismét azeri légiósunk jeleskedett (3-5), ásza után hárommal vezettünk. Az előző játszma elvesztése láthatóan megfogta a lila-fehéreket (6-10), de Kántor az időkérésével helyre tette a fejeket, így hamarosan egyenlőt mutatott az eredményjelző. Głuszak a második játékmegszakításánál nagyon kiabált (12-10), majd pályára küldte Juhár Dalmát. Egymás után nyolc újpesti pontot követően sikerült végre elforognunk, de közelebb nem sikerült kerülnünk riválisunkhoz, mert sok hiba csúszott a játékunkba (17-12). Dékány kétszer volt eredményes, Abdulazimova, majd Török is megrázta magát, da Silva ötödik pontot érő blokkjával pedig egyenlítettünk (19-19)! Kostelanská bombájával ismét vezettünk, majd amikor már három volt a fórunk, közel volt a második siker (19-22). A hazaiak mozgósították utolsó erőtartalékaikat és fordítottak (23-22), s Bleicher Réka nyitássorozatával le is zárták a szettet (25-22, 1-2).

A negyedik játékrész eleje fej fej melletti küzdelmet hozott jobbára újpesti vezetéssel (6-5), és mindkét térfélen kevés hibával. Éppen emiatt a csapatok szinte minden fogadásukból pontot szereztek, egy pontnál nagyobb differencia egészen addig nem alakult ki, amíg Török nem nyitott egy ászt (12-14). Kostelanská ismét magasabb sebességi fokozatra kapcsolt (12-16), Kántor így időkérései elhasználása mellett visszaküldte Liliom Ritát is. Egy elrontott szervánkra négy újabb hiba érkezett, így a hazaiak fordítottak (18-17). A végjáték egálról indult (20-20), előbb egy nagyon hosszú labdamenet végén Crittenden rontott nagyon csúnyát, majd ezt kihasználva még két pontot szereztünk (20-23). Meccslabdához Bleicher rossz feladásával jutottunk, a kegyelemdöfést Dékány Bernadett ásza adta meg (20-25, 1-3).

Folytatás jövő vasárnap hatkor, a párharc harmadik mérkőzésén a Folyondárban.

------------------------------------------------------------------------------------

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
UTE – Vasas Óbuda 1-3 (-18, -22, 22, -20)
Megyeri út, 350
néző. Vezette: Kiss Z. , Szabó Zs.

UTE: Fortuna 9, Carabali 1, Crittenden 22, Bokorné 7, Paradzik 8, Bagyinka. Csere: Koszjak, Hoque (liberók), Bleicher R., Valdez 13, Nagy V. 6. Vezetőedző: Kántor Sándor

Vasas: Török 10, da Silva 13, Kostelanská 24, Dékány 15, Abdulazimova 15, Ana Tiemi 4. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Mihály 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Kántor Sándor: – Itt már csak győzelem és vereség van. A Vasas most egy lépéssel még közelebb került a döntőhöz, de oda nagyon nehéz bejutni. Aki most tőlünk úgy gondolja, hogy ezzel vége a párharcnak, az álljon fel és menjen haza.

Jakub Głuszak: – Jól kezdtünk és kontrolláltuk az első két játszmát. A harmadik szett közepétől viszont sokat hibáztunk és visszahoztuk az UTE-t a meccsbe. A negyedik játszmában jól harcoltunk, de ekkor nagyon hullámzó volt a játékunk, ezen mindenképpen változtatnunk kell a továbbiakban. Összességében azonban boldog vagyok az újabb győzelem miatt, az, hogy most hogyan játszottunk, nem annyira számít. A párharcnak még nincs vége, a következő mérkőzésen is maximális erőbedobásra lesz szükség.

Sötétkék pulóver - nagy Vasas logóval

7100 Ft

Vasas-függő ár: 6390 Ft

 • Névadó fejléc
 • Óbuda
 • Óbuda Sport
 • Arany fejléc
 • Emberi Erőforrások Minisztériuma
 • Linartech
 • Pannonbau
 • Formidus
 • Mizuno
 • Palaro Kft.
 • Óbudai Autójavító
IMPRESSZUM jogi nyilatkozat kapcsolat média ajánlat