Glemboczki Zóra a Vasasban folytatja!

A 15-szörös válogatott röplabdázó a Békéscsaba mezét cseréli bajnokcsapatunkéra.

A klubtörténeti sikereket hozó szezon alatt a háttérben folyamatosan zajlottak az egyeztetések a következő idény keretének kialakításáról. Az elmúlt időszakban bemutattuk, kik azok, akik a sikercsapatból továbbra is a Vasas Óbuda sikeréért küzdenek majd, a mostani időszakban pedig megismerhetitek azokat, akik csatlakoznak a kilencekhez.

Az már korábban eldőlt, hogy az NB I-es keretből Fekete Fanni, Botyánszki Fanni és Kiss Lilla is az Extraligában folytatja, s első külföldi érkezőnkről, a brazil feladó Carolina Leitéről is lerántottuk már a leplet. Együttesünk ötödik új tagja pedig nem más, mint a Békéscsabából érkező magyar válogatott ütő, Glemboczki Zóra.

A 23 éves röplabdázó bemutatkozó interjúját azzal kezdte, soha nem fogja elfelejteni, honnan jött, és mindig hálával fog emlékezni nevelőegyesületére, a BRSE-re, ugyanakkor úgy érezte, váltania kell.

„Tudom, nem gyakori, hogy valaki Békéscsabáról közvetlenül a nagy rivális Vasashoz szerződött volna, és bár ez megfordult a fejemben, nem ezt néztem, hanem azt, hogy Magyarország jelenlegi legjobb klubjában folytathatom a pályafutásomat” – mondta honlapunknak Zóra, aki előtt eddig a 2020 nyarán „hazatérő”, Vasas-nevelésű Fábián Fanny volt az egyetlen röplabdázó, aki ezt az átigazolási utat járta be.

Az ütőjátékos azért választotta együttesünket, mert itt olyan eredményeket tud elérni és szakmailag is úgy tud fejlődni, ami a karrierje szempontjából nagyon fontos, azaz egy olyan lépcsőfokot lépett, amit most „meg kellett tennie”.

„Nem titok, hogy külföldön is szeretném majd kipróbálni magam, de egyelőre szerettem volna Magyarországon egy olyan klubba szerződni, ahol a lehető legtöbb játéklehetőséget kaphatom. Ez persze nem lesz egyszerű, hiszen én leszek az új érkező egy összeszokott csapatban, ahol a posztomon is nagyon jó játékosok vannak, de azért jövök, hogy megharcoljak a helyemért” – tekintett előre új szerzeményünk.

Glemboczki azt is elmondta, azon lesz, hogy minél előbb az együttes tagjává váljon, amihez el kell magát fogadtatnia a csapattársaival, emellett azonban minden erejével azon lesz, hogy a lehető legtöbb időt tölthesse a pályán.

„Szorgalmas, alázatos játékosnak tartom magam és szeretem magasra tenni a mércét, ami jelenleg az, hogy én legyek az Extraliga legjobb négyes ütője” – jelentette ki Zóri.

A békéscsabai nevelésű röplabdázó természetesen tisztában van azzal, hogy ehhez „házon belül” is többeknek lesz néhány szava (Fatoumatta Sillah, Török Kata, Botyánszki Fanni és Kiss Lilla lesz a poszttársa), ugyanakkor erre plusz motivációként tekint.

„Természetesen annak is ugyanannyira tudok örülni, ha másoknak jól megy a játék, mert az a közös célunk felé visz. Szeretném, ha a csapat velem is folytatná a sikersorozatát, az elmúlt évek után nem lehet más célunk az új idényben sem, mint a hazai dupla és a minél jobb nemzetközi szereplés. Ez utóbbit egyébként nagyon várom, mivel még soha nem játszottam a Bajnokok Ligájában” – mondta a kétszeres bajnok, egyszeres Magyar Kupa-győztes játékos.

Az utóbbi évek – számukra – keserű véget érő fináléiról elmondta, a 2022-es, ötmeccses bajnoki, valamint a tavalyi, ötszettes kupadöntőt is „nagyon nehéz volt megemészteniük” Békéscsabán, de ez már a múlt, ő pedig igyekszik csak a jövőre koncentrálni.

„Minden játékelemben előre kell lépnem, egy játékos soha nem lehet elég jó, de úgy gondolom, a támadásbefejezésben és a blokkmunkában van még a legtöbb fejlődésre lehetőségem. Ebben Giannis és az általa vezetett stáb biztosan remek partner lesz, egyébként is külső szemlélőként nagyon jó véleménnyel vagyok az új vezetőedzőmről. Tetsztik, ahogy együtt él a játékkal, az előzetes beszélgetések alapján is nagyon szimpatikus volt. Nyitott vagyok mindenre, nagy megtiszteltetés, hogy tőle tanulhatok majd” – jellemezte vezetőedzőnket Zóra, aki az elmúlt hetekben a magyar válogatottal az Európa-ligában szerepelt.

Ennek kapcsán elmondta, nehéz volt számára a mostani időszak, mert most államvizsgázott, emiatt sokat kellett ingáznia az edzőtábor és Békéscsaba között, az edzések között pedig a tanulás töltötte ki az idejét.

„Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam, sokra hivatott közösség alakult ki a nemzeti csapatnál. Jó volt az összhang és a hangulat, úgy érzem, ha a következő időszakban is mindenki beleteszi azt a munkát, amit eddig, sikeresek leszünk. A fő cél, hogy az idei és jövő évi Eb-selejtezőkön kijussunk a 2026-os tornára, ehhez azonban alázatos és szorgalmas munkára lesz szükség” – mondta a válogatott röplabdázó, aki szerint bizonyos szempontból nyilván hátrány lesz, hogy a kvalifikáció miatt később fog csak bekapcsolódni a vasasos munkába, de azon lesz, hogy ezt a „hátrányát” minél gyorsabban ledolgozza.

„Az, hogy a Vasasban folytatom, röplabdás berkekben nyílt titok volt, így a válogatottnál a jövőbeli csapattársaimmal nemcsak kerestük egymás társaságát, hanem úgy érzem, meg is találtuk. Kedvesek és befogadók voltak, jól esett, hogy pozitívan álltak hozzám” – zárta új igazolásunk.

Vezetőedzőnk, Giannis Atahansopoulos az alábbit nyilatkozta honlapunknak Zóráról:
„Mióta Magyarországon dolgozom, azóta követem Zóri pályafutását, hiszen egy rendkívül tehetséges játékosról van szó. Akárhányszor beszéltem vele a következő szezon kapcsán, mindig rendkívül motiváltnak tűnt, alig várja, hogy a Vasas játékosa legyen és ahogy tudom, keményen dolgozik minden nap, hogy jobb játékossá váljon. Ilyen röplabdázókra van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, remélem, sokat fejlődik majd nálunk.”

——————————————————————————————-

NÉVJEGY
Név: Glemboczki Zóra
Születési idő: 2000. július 23.
Poszt: nyitásfogadó-ütő
Korábbi klubjai: BRSE (2016-24), Vasas Óbuda (2024-)
Legnagyobb sikerei: magyar bajnok (2017, 2018) Magyar Kupa-győztes (2017), magyar bajnoki ezüstérmes (2021, 2022, 2023), magyar bajnoki bronzérmes (2019, 2024), Magyar Kupa-ezüstérmes (2018, 2019, 2021, 2023, 2024), Magyar Kupa-bronzérmes (2022), Közép-európai Liga-győztes (2018, 2023), Közép-európai Liga-bronzérmes (2019), CEV Kupa-elődöntős (2019)

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató