Kiss Lilla és Botyánszki Fanni is extraligás játékos lesz

Mindkét 18 éves ütőjátékosunk a „nagyok” között bizonyíthat a következő szezonban.

A klubtörténeti sikereket hozó szezon ugyan már mögöttünk van, de a háttérben folyamatosan zajlottak az egyeztetések a következő idény keretének a kialakításáról. Az elmúlt időszakban bemutattuk, kik azok, akik a sikercsapatból továbbra is a Vasas Óbuda sikeréért küzdenek majd, a következő hetekben pedig megismerhetitek azokat, akik csatlakoznak a kilencekhez.

A második és harmadik „érkező” sem lesz teljesen új, ugyanis mind Botyánszki Fanni, mind Kiss Lilla kapott már ízelítőt a felnőtt csapatnál zajló munkából. Lilla tavaly nyáron Kecskemétről tette át a fővárosba a székhelyét, míg Fanni három idénnyel ezelőtt a BVSC-től érkezett a Folyondár utcába.

„A kecskeméti évek után azért éles váltás volt a Vasas és Budapest is, de egyrészt nyáron az U19-es válogatottban volt lehetőségem kicsit felzárkózni, másrészt nagyon jó közegbe kerültem, több csapattársammal egy kollégiumban laktam, így nem volt gond a beilleszkedéssel” – emlékezett vissza a vasasos kezdetekre Lilla, aki ugyanakkor iskolát nem váltott, magántanulóként szülővárosában érettségizett le a hónap elején.

„Amikor idekerültem, egy merész álomnak tűnt a felnőtt kerettagság, de bíztam abban, hogy ha mindent beleadok és mindent megteszek a céljaim eléréséért, meglesz az eredménye. Nem szeretnék itt megállni, szeretnék még tovább fejlődni és kamatoztatni azt, amit megtanultam az évek alatt” – mondta Fanni, aki a mögöttünk hagyott idényben az NB I-ben ezüstérmes csapat egyik legjobbja volt.

Mindketten elmondták, hogy rengeteget köszönhetnek Kőnig Gábor vezetőedzőnek, akitől mind emberileg, mind szakmailag sokat kaptak, végig hitt és bízott bennük, szeretik a vele való közös munkát.

„Ő és Fanni is sokat segítettek az elmúlt évben. Nyilván az edzésmunka teljesen más volt, mint Kecskeméten, de nagyon élveztem minden gyakorlást, hiszen az ország egyik legjobb csapatában, egy nagyszerű közösség tagjaként edzhettem nap mint nap. A beilleszkedés nekem kicsit nehezebben szokott menni, de a lányok egyből befogadtak és olyan barátságok köttettek, amik sokáig el fognak kísérni. Én is sokkal jobban kinyíltam, emberileg is sokat változtam” – tekintett vissza a szezonra Lilla. Kiemelte, a BVSC elleni, novemberi idegenbeli meccs volt számára a fordulópont, ott tudta magávla is elhitetni, hogy képes jó teljesítményt nyújtani és felszabadultan röplabdázni ilyen szintű ellenfelekkel szemben is. (Lilla azon a meccsen csereként beszállva 23 pontig jutott – a szerk.)

A Furi becenévre hallgató Fanni arról mesélt, az idény előtt érezte és beszéltek is arról, hogy ez a mostani még az előzőnél is jobb szezon lehet. Kiemelte, szerették volna megnyerni az aranyérmet, de az őket sújtó rengeteg sérülés ellenére is úgy érzi, megállták a helyüket a döntőben is.

„Azt gondolom, fejben tudtam nagyon sokat fejlődni, jobban tudtam koncentrálni nemcsak az edzéseken, de a meccseken is. Az, hogy ennyi sérültünk és problémánk volt, sokat segített abban, hogy még jobban összefogott a csapat, és mindenki még jobban próbálta a legjobbat kihozni magából és a másikból” – mondta Furi, akit az sem zavart, hogy Lilla és Sinka Dalma személyében volt két új négyesütőtársa.

„Nem okozott ez problémát, mindkettejükkel hamar megtaláltuk a közös hangot a pályán és azon kívül is” – nyilatkozta ennek kapcsán.

A felnőttkeretbe való felkerülést mindketten nagy megtiszteltetésnek és hatalmas fejlődési lehetőségnek tekintik, hiszen az ország legjobb csapatával edzhetnek nap mint nap.

„Már most nagyon várom a következő szezont, nagy előrelépés lesz, hogy Giannisszal és a lányokkal edzhetek” – mondta Lilla.

„Nagyon jó érzés lesz minden pillanata a következő szezonnak, már most úgy érzem emiatt, hogy minden megérte, amit a mindennapokban beáldoztam a röplabda miatt – tette hozzá Furi, aki attól sem retten meg, hogy jövőre még érettségi is vár rá. – Szeretem a kihívásokat, várom a kihívásokat, jöjjön, aminek jönnie kell! Én azon leszek, hogy a röplabdából és a tanulásból is kihozzam a maximumot.”

„Nagyon gyorsan történtek velem a dolgok az elmúlt egy évben, Kecskemét után minden megváltozott az életemben, de az, hogy a meghíót kaptam a felnőttválogatottba, még így is nagyon meglepő volt. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, sokat edzünk, minőségi munkát végzünk, biztos vagyok abban, hogy az itt töltött alatt is rengeteget fogok tudni fejlődni” – mondta Lilla, akinek „még meg kell szoknia”, hogy nővérével, Kiss Grétával egy csapatban van, de jó érzés, hogy a pályán is számíthat a segítségére, tanácsaira.

Két fiatal játékosunk amellett, hogy a felnőttkeret teljes jogú tagja lesz, a két együttes programjának alakulása függvényében továbbra is az NB I-es csapat rendelkezésére is fog állni, azaz ha a meccsnaptár engedi, az Extraliga mellett Kőnig Gábor együttesében is gyűjtik majd a játékperceket és a tapasztalatokat a 2024/25-ös szezonban.

———————————————————————————————————————————————————————-

Giannis Athanasopoulos Kissről azt mondta, ugyan néhány edzésen segítette a csapat munkáját az előző szezonban, ez azonban nem volt elég idő ahhoz, hogy jobban megismerje, ugyanakkor amit a meccseken látott tőle, az mindenképpen előre mutató.

„Nagyon jó ez a felállás, hogy a legtehetségesebb játékosok velünk edzenek, de ugyanakkor értékes meccsrutint tudnak gyűjteni az NB I-es csapatban. Lillának is szüksége van erre is, mert a tehetség benne van” – mondta a tréner.

Fannival kapcsolatban azt emelte ki, hogy bár amikor az első csapattal edzett, kicsit szégyenlősebbnek tűnt, mint mondjuk Fekete Fanni, ugyanakkor keményen és jól dolgozott, sokat segített a csapatnak.

„Rendkívül agresszív támadójátékos, amit az NB I-ben is bizonyított. Benne is hatalmas potenciál van, azon leszünk, hogy ezt a lehető legjobban kiaknázzuk” – mondta vezetőedzőnk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató