Fekete Fanni az Extraligában folytatja!

Fiatal, 17 éves centerünk a következő idényben már a „nagyok” között bizonyíthat.

A klubtörténeti sikereket hozó szezon ugyan már mögöttünk van, de a háttérben folyamatosan zajlottak az egyeztetések a következő idény keretének a kialakításáról. Az elmúlt időszakban bemutattuk, kik azok, akik a sikercsapatból továbbra is a Vasas Óbuda sikeréért küzdenek majd, a következő hetekben pedig megismerhetitek azokat, akik csatlakoznak a kilencekhez.

Az első „érkező” csak félig-meddig lesz új a Vasasban, Fekete Fanni ugyanis a korosztályos válogatottak mellett évek óta az utánpótlásunkat erősíti, s néhányszor már a felnőtt csapat légkörébe is belekóstolhatott. A legemlékezetesebb talán a legutóbbi szezon előtti, stuttgarti felkészülési torna, amikor az akkor épp a centerhiánnyal küzdő házigazda csapatot segítette ki beugrósként, s a bizalmat nagyszerű teljesítménnyel hálálta meg.

„Bár a felkészülési torna után, amikor hazatértünk, igyekeztem minden erőmmel csak az NB I-es csapatra fókuszálni, természetesen élénken bennem van a németországi élmény, a nehezebb időszakokban, vagy amikor hullámvölgybe kerültem, jó érzésekkel gondoltam vissza azokra a meccsekre, és adott is erőt ahhoz, hogy visszalendüljek” – emlékezett vissza a nyolc hónappal ezelőtti történesekre JJ.

Fiatal centerünk elmondta, először azt hitte, Giannis viccel, hogy a stuttgartiaknál fog játszani, de amikor rájött, hogy ezt komolyan mondta, igyekezett arra koncentrálni, hogy a lehető legjobban megállja a helyét. Az akkor a házigazdától emlékbe kapott, mindenki által aláírt pólót pedig nagy becsben tartja, otthon, a szobájában lévő nagy plüssmacija „hordja”.

Az ezüstéremmel záruló NB I-es idényről elmondta, az elején nem élte meg túl jól, hogy nem sokat játszott, de aztán bekerült a kezdőcsapatba, és idővel érezte, kezd visszajönni az önbizalma is.

„Éreztem magamon a fejlődést, támadásban sokat erősödtem az eggyel korábbi szezonhoz képest, sokkal több mindent tudtam megcsinálni a pályán. Talán gyorsabb, robbanékonyabb is lettem, csapatszinten pedig igyekeztünk felülmúlni az egy évvel korábbi teljesítményt. Voltak olyan meccseink, ahol ez csak neccesen sikerült, de összességében elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk” – mondta Fanni, aki ugyanakkor egy makacs térdsérülés miatt pont a legrosszabbkor, az U20-as válogatott Eb-selejtezője, egyben a bajnoki rájátszás előtt dőlt ki a sorból.

„Próbáltam játszani, amikor kicsit jobb lett a lábam, de aztán éreztem, hogy ez bizony nem ilyen egyszerű… Konkrét diagnózist azóta sem tudtak mondani, kezeltetem folyamatosan, gyógytornázok, bevizesedve már szerencsére nincs, de nem tudom, mikortól edzhetek újra. A lényeg most már az, hogy augusztusra rendben legyen” – mondta JJ, aki az NB I leghatékonyabb támadója, és harmadik legjobb blokkolója volt a mögöttünk hagyott idényben.

Centerünk bevallotta, lelkileg és fizikálisan sem könnyű megemésztenie a sérülést, és rossz volt kívülről nézni a társait, de már előre tekint, és abban bízik, így, hogy időben kiderült a probléma, hosszú távon nem lesz baj, és teljesen egészségesen fog tudni visszatérni.

A felnőtt együttes megkeresésével kapcsolatban arról beszélt, egy pillanatig nem volt kérdés, hogy igent mond, mivel „nagyon szerette volna”, így már most nagyon várja a szezont, amiben magántanuló lesz, s bízik abban, hogy össze fogja tudni egyeztetni a felnőttcsapat mindennapjait az iskolai elfoglaltságokkal, és a rá váró érettségivel.

„Gábor és Giannis habitusa tud nagyon hasonló lenni, de mindketten rengeteget tudnak tanítani technikailag és emberileg is – legalábbis amennyire már megismerhettem Giannist is. Várom a közös munkát, állok a kihívások elébe! Amikor a felnőttekkel edzhettem és utazhattam, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, így bár kicsit mindig félek a beilleszkedéstől, remélem, ezzel nem lesz gondom, hiszen nem teljesen ismeretlenként leszek ott” – tekintett előre a veszprémi születésű Fekete Fanni, aki ott volt a felnőttválogatott bő keretében is.

Ennek kapcsán kiemelte, nagyon meglepte Sarlós Márton csapatvezető megkeresése, amit természetesen óriási megtiszteltetésnek tart, s azért is fog dolgozni, hogy a sérüléséből visszatérve lehetőséget kaphasson Alessandro Chiappini csapatában is.

Nyári terveiről elmondta, annak ellenére, hogy bár értelemszerűen szomorúak a sikertelen Eb-selejtező miatt, a családja örül, hogy ezúttal nyáron több időt fog tudni velük tölteni, hogy aztán augusztusban újult erővel vághasson bele az alapozásba.

„Azt gondolom, Fanni az egyik legnagyobb magyar centertehetség, nagyszerű blokkja van, támadásban is remek dolgokra képes, ráadásul van karaktere is, amit bizonyított, amikor nálunk edzett: mosolyogva, félelem nélkül szállt be a munkába, ami igen pozitív. Az ő képzettsége is az utánpótlásban és a Kőnig Gábor vezette NB I-es együttesban zajló szakmai munkát dicséri, nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatunk a következő idénytől” – mondta új játékosáról Giannis Athanasopoulos, csapatunk vezetőedzője.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató