Török & Szalai: 2025!

Korábbi válogatott játékosaink közül Török Kata kilencedik, Szalai Anna pedig harmadik idényét kezdi majd meg augusztusban a Vasas Óbudában.

A klubtörténeti sikereket hozó szezon ugyan már mögöttünk van, de a háttérben folyamatosan zajlottak az egyeztetések a következő idény keretének a kialakításáról. A következő időszakban bemutatjuk, kikkel fog együtt dolgozni a következő egy évben a Giannis Athanasopoulos vezette szakmai stáb!

Meghatározó játékosaink közül Juhár Dalma tavaly nyáron hároméves szerződéshosszabbítást írt alá csapatunkkal, így ő 2026 nyaráig biztosan tagja lesz együttesünknek. Rajta kívül korábban a két center, a csapatkapitány Ayshan Abdulazimova és Papp Orsolya mellett két fiatal játékosunk, az egyaránt a felnőttválogatottal edző feladó Tóth Sára, illetve a feladóátló Erőss Mirtill is hosszabbított klubunkkal, amely Török Katával és Szalai Annával is megállapodott a közös folytatásról. Ütőnk immáron kilencedik (!) szezonját kezdi majd meg piros-kékben, míg szintén korábbi válogatott liberónk harmadik idényére készülhet együttesünkkel.

Török Kata:
Azt hiszem, mondhatjuk, hogy jó szezonunk volt, örülök, hogy csapatszinten sikerült elérni minden kitűzött célt: újra bajnokok és kupagyőztesek lettünk és meccset nyertünk a Bajnokok Ligájában is. Sajnálom, hogy a CEV Kupában nem sikerült még ennél is kicsit tovább jutni, nekem személy szerint ez még nagy vágyam, hogy itt is tudjunk még egy-két szintet előre lépni. Úgy érzem, ehhez egyre közelebb vagyunk, apróságokon múlnak a dolgok, a következő szezonra ez nagy cél. Az, hogy magyar csapattól nem kaptunk ki, extra, mert ilyenben korábban még nem volt részem.
A következő szezonban is arra fogunk törekedni, hogy még jobbak legyünk, nekem pedig személy szerint hosszú idő után először lesz időm nyáron pihenni és feltöltődni, így pedig olyan újult erővel vághatok neki majd az alapozásnak, mint talán még soha. Szeretnék minél több meccsen minél többet hozzátenni a sikerekhez nemcsak itthon, hanem a nemzetközi porondon is. Hazai környezetben a tripla duplázás után természetesen csak az újabb aranyérmek lehetnek a célok, de persze szeretnénk még jobban és koncentráltabban is röplabdázni.
Örülök, hogy továbbra is a Vasas-család tagja maradhatok, imádok itt játszani, imádom a szurkolókat, boldog vagyok, hogy a szakmai stáb továbbra is számít rám.

Szalai Anna:
Kicsit szerencsétlenül indult a legutóbbi szezon, ugyanis az első napon összeszedett sérülésem miatt egyből jó pár hónap kiesett, épp ezért az idény végén annál nagyobb öröm volt átélni újból a dupla sikert. Boldog vagyok, hogy a harmadik szezonomat kezdhetem a Vasasnál, és örülök, hogy azokat a célokat, amiket kitűztünk, sikerült teljesíteni. A 2024/25-ös idénynek is ugyanezekkel a célokkal fogunk nekivágni, emellett pedig szeretnék több játéklehetőséget kapni és bízom benne, hogy a nezetközi porondon még egy lépcsőfokot tudunk majd feljebb lépni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató