Klubtörténeti bajnok tripla a veretlen szezon végén

Az Extraliga-döntő harmadik meccsén 3-0-ra vertük a Kaposvárt.

Bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes csapatunk szerda este az Extraliga döntőjének harmadik meccsén a KNRC érkezett a Folyondár utcába.

A finálé első meccsén 3-0-ra, a másodikon idegenben nagy csatában 3-2-re nyertünk, így ezúttal már az aranyérem és a veretlen szezon volt a tét.

Giannis Athanasopoulos nem változtatott a legutóbbi kezdőcsapatán, amelyben ezúttal is Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Török Kata, Ayshan Abdulazimova és Gyimes-Capet Zsófia kapott lehetőséget, liberóként Juhár Dalma játszott.

A találkozó első labdameneteiben a kaposváriak szinte képtelenek voltak elütni a blokkunk mellett a labdát, 6-1-ig ötször is sáncban mattoltuk a vendégeket. Már hattal is vezettünk, amikor a vendégek elkezdtek életjeleket mutatni (13-9), de Sillah-val nem bírtak, gambiai-szlovén ütőnk a játékrész derekán hét pontnál járt (17-11). A folytatásban nekünk is időt kellett kérnünk (18-14), de Sillah gondoskodott arról, hogy izgulnunk ne kelljen (25-17, 1-0).

A második szettet jobban kezdték a somogyiak (4-4), és mi is többet rontottunk, mint korábban. Amikor azonban Bannister elkapta a fonalat, a vendégeket edző Vincent Lacombe-nak kétszer is időt kellett kérnie (15-10). Csapata ismét nekiveselkedett a felzárkózásnak, Adriani Vilvert vezérletével mínusz kettőig jutottak, de szűk egy óra játék után egy szettre kerültünk az újabb bajnoki aranytól (25-20, 2-0).

A harmadik etap első harmadában a somogyiak irányítottak, de mivel sokat rontottak, mi vezettünk (9-7). Hullámzó volt a játék, a kaposváriak becsülettel küzdöttek, de ez ezen az estén csak arra volt elég, hogy ideig-óráig megnehezítsék csapatunk dolgát. Sillah és Bannister vezérletével folyamatosan növeltük az előnyünket, és bár a hajrában a KNRC még egyszer visszazárkózott mínusz kettőre, hamarosan kezdetét vehette az újabb folyondáros fieszta (25-20, 3-0).

Csapatunk története során először nyert sorozatban három bajnoki címet, a mostanit ráadásul veretlenül.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
KNRC
(17, 20, 20)

Folyondár utca, 1000 néző. Vezette: Adler, Jámbor

Vasas: Török 4, Gyimes-Capet 9, Bannister 11, Sillah 15, Abdulazimova 12, Gülübay 5. Csere: Juhár (liberó), Jámbor 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

KNRC: Martin 1, Szedmák 12, Radnai Lu. 3, Dias 4, Hurst 3, Vilvert 14. Csere: Rády (liberó), Godó 1, Ecem 1, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Köszönöm a játékosoknak és a stábnak az egész éves munkát, a beleadott energiát, valamint Jámbor János tulajdonos úrnak, hogy ezúttal is megteremtette számunkra a szükséges hátteret ahhoz, hogy elérjük ezeket az eredményeket. Három éve kezdtük az építkezést, azóta a csapat magja változatlan, ez a sikerünk egyik titka. Külön köszönöm a Kőnig Gábor vezette NB I-es csapatnak és stábnak azt, hogy a szezon során, amikor kellett, kisegítettek minket, így nem kellett aggódnunk semmi miatt. A második mérkőzés után sokat beszélgettünk és videóztunk, az akkor katasztrofális blokkvédekezésünkön, valamint puha nyitásainkon sokat sikerült javítanunk, kontrolláltuk az ellenfél játékosait, így azt gondolom, megérdemelten nyertünk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató