Óriási csatában kerültünk közel a címvédéshez

A harmadik szettben négy meccslabdánk volt, végül ötjátszmás csatára kényszerültünk a Kaposvárral a finálé második meccsén, de ebből is mi kerültünk ki győztesen.

Bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes csapatunk szombat este az Extraliga döntőjének második meccsén a Kaposvár Arénában vendégeskedett.

A finálé első meccsén az első játszmában alaposan ráijesztett a története első aranymeccsét játszó KNRC, amely azonban 21-15-ről és 23-19-ről sem tudta lezárni a játékrészt, ez pedig rányomta a bélyegét a találkozó folytatására, amit végül 3-0-ra megnyertünk.

Giannis Athanasopoulos egy helyen változtatott a legutóbbi kezdőcsapatán, amelyben ezúttal Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Török Kata, Ayshan Abdulazimova és Gyimes-Capet Zsófia kapott lehetőséget, liberóként Juhár Dalma játszott.

Idegesen kezdett mindkét csapat, sok támadás kényszermegoldásból született, így több hosszú labdamenetet is láthatott a közönség (7-7). Vincent Lacombe-nak így is hamar időt kellett kérnie (7-9), de a következő két pontot is mi szereztük, így magabiztos előnyt alakítottunk ki. A hazaiak ennél jobban azonban nem engedtek el minket, de igazán közelebb sem tudtak zárkózni, mert mindig megtaláltuk támadásban a megfelelő megoldást (14-18). A hajrában aztán aggódnunk kellett, mert a feladásaink pontatlanabbá váltak és némileg blokkban is „elvesztettük a fonalat”, szoros küzdelem végén megszereztük a vezetést (23-25, 0-1).

A második szettben ott folytatta a KNRC, ahol az előzőben abbahagyta (8-6), a Szedmák-Dias-Vilvert tengely megbízhatóan szállította a pontokat, így kisvártatva Athanasopoulos rendelte magához övéit (14-12). Gülübay két jó sánca után már Lacombe-nak akadt mondanivalója (14-16), és bár csapata kiegyenlített, megint a legrosszabbkor hibázott kettőt is (18-20). A hazaiak az újabb időkérés után összeszedték magukat, mínusz ötről fordítottak (23-22), de Sillah tett arról, hogy szettlabdákhoz csak mi jussunk, ezekből pedig a harmadikat Török oldotta meg (25-27, 0-2).

A harmadik etap elején is kaposvári előnyt mutatott az eredményjelző, de amikor riválisunk belehibázott a támadásbefejezésekbe, átvettük a vezetést (9-11). Lacombe időkéréssel próbálta megtörni a lendületünket, de csapata nehezen építkezett a taktikus nyitásainkból (12-15). A hazaiak francia trénere ismét magához rendelte övéit, mi pedig egy pillanat alatt elherdáltuk a hárompontos előnyünket (18-17). Ismét fordítottunk, majd a KNRC is, a szoros, kiélezett végjátékban pedig hiába volt négy mérkőzéslabdánk is, a hazaiak második játszmalabdájukat kihasználták, így szépítettek (30-28, 1-2).

A negyedik szettre bennünk maradt az ütés, a Kaposvár remekül kezdett (6-2), mi Karolina Fricova és Papp Orsolya becserélésével próbálkoztunk (10-5). Ez annyi változást hozott, hogy egy ideig nem nőtt tovább a hátrányunk, de a végjátékhoz közeledve Tóth Sárát is bevetette Athanasopoulos (17-10). Ekkor semmi nem sikerült, a somogyiak simán egyenlítettek (25-18, 2-2).

A döntő játszmára visszatértek kezdőjátékosaink, és bár 4-2-re vezettünk, a somogyiak gyorsan fordítottak (6-4). Athanasopoulos időt kért, sorozatban négy pontot szereztünk, s a hajrában már nagy előnyben voltunk (8-12), de 11-13 után Töröknek kellett megnyugtatni a kedélyeket, hatodik meccslabdánknál pedig már nem hibáztunk, így lezártuk a maratoni, több mint két és félórás ütközetet (12-15, 2-3).

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc szerdán a Folyondár utcában folytatódik.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

2
KNRC
3
Vasas Óbuda
(-23, -25, 28, 18, -12)

Kaposvár Aréna, 1200 néző. Vezette: Tillmann, Mezőffy

KNRC: Hurst 19, Vilvert 15, Martin, Szedmák 23, Radnai Lu. 5, Dias 28. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Vasas: Török 13, Gyimes-Capet 9, Bannister 25, Sillah 24, Abdulazimova 12, Gülübay 5. Csere: Juhár (liberó), Papp O. 1, Fricova 3, Tóth S., Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
A mérkőzés előtt is elmondtam, hogy arra számítok, a Kaposvár kockáztatva fog nyitni, ami így is történt. Rengeteg kényszertámadásunk volt emiatt, amivel a Kaposvár alaposan kibillentett minket a komfortzónánkból. A harmadik játszma végén így is lezárhattuk volna a meccset, de ez nem sikerült, a hazaiak ettől új erőre kaptak, még több önbizalmuk lett és kiegyenlítettek. Az ötödik szettben sikerült agresszívan játszanunk, gratulálok a lányoknak, hogy képesek voltak felállni a padlóról, és megnyertük a meccset. A Kaposvárnak is jár a gratuláció, remekül védekeztek ma, azt gondolom, a meccs mellett a remek hangulat is jó reklámja volt a magyar röplabdának.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató