Megvan az első!

A bajnoki finálé első játszmájában alaposan ránk ijesztett a Kaposvár, de ezt követően magabiztos teljesítménnyel kerültünk előnybe.

Bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes csapatunk kedd este az Extraliga döntőjének első meccsén a KNRC-t fogadta a Folyondár utcában.

A két csapat négyszer csapott össze a szezonban, a bajnokság nyitókörében a Kaposvár egy szettet ugyan elvitt a Folyondár utcából, ezt követően azonban – egyszer az alapszakaszban, kétszer a Magyar Kupa elődöntőjében – 3-0-ra nyertünk.

A mieink a DVTK-n és a MÁV Előrén keresztül jutottak el a fináléig, míg a története első döntőjére készülő somogyiak a Szent Benedek RA-t és a Békéscsabát búcsúztatták. A rájátszásban egyik együttes sem veszített még mérkőzést.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában ezúttal Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Török Kata, Ayshan Abdulazimova és Papp Orsolya kapott lehetőséget, liberóként Juhár Dalma játszott.

Az első három pont a vendégeké lett, s előnyüket jó ideig tartották is, mert agresszívan és jól röplabdáztak (4-7). Ugyan mínusz egyre visszazárkóztunk, de három, alacsonyabb szinten is megengedhetetlen technikai hibánk után már néggyel ment a KNRC, amikor időt kértünk (8-12). A vendégek Adriani Vilvert vezérletével tovább növelték előnyüket (9-15), nálunk Sillah volt az, aki megbízhatóan szállította a pontokat. Vincent Lacombe egy szélesre szálló kaposvári támadás után jelezte, mondanivalója van (13-17), csapata pedig ezt követően visszatalált az addigi útra. Mi challenge-ekkel és időkéréssel is próbálkoztunk (15-21), de végül két, pontot érő blokk volt az, ami adott némi reményt a hajrára (18-21). Nem sokkal később Abdulazimova is sáncolt két pontot érőt, egyenlítettünk, majd egy kaposvári szettlabda hárítása után csapatkapitányunk vezérletével előnybe kerültünk (26-24, 1-0).

Az előző szett elvesztése érezhetően benne maradt a kaposvári fejekben (6-1), mi pedig egyre magabiztosabban röplabdáztunk (11-4). Bannister magára talált, de az alaposan feljavuló mezőnyvédekezésünknek is köszönhetően csapatszinten is remek hatékonysággal támadtunk, így szurkolóink kisvártatva kiszámolták a riválist (17-7). A folytatásban sem változott a kép, így simán dupláztuk meg előnyünket (25-13, 1-0).

A harmadik etapot ugyan jobban kezdték vendégeink, de 7-3-nál mégis Lacombe-nak kellett időt kérnie, mert csapata több ki nem kényszerített hibát is vétett. Játékosai egyre többet kockáztattak a szervákkal, aminek köszönhetően egyenlítettek, majd fordítottak is (12-13). Mi is időt kértünk, Sillah pontjainak köszönhetően kisvártatva újra mi voltunk előnyben, s már nem engedtük kiénekelni a sajtot a szánkból (25-18, 3-0).

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc szombaton Kaposváron folytatódik.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
KNRC
(24, 13, 18)

Folyondár utca, 800 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Halász T.

Vasas: Gülübay 8, Török 7, Papp O. 1, Bannister 13, Sillah 15, Abdulazimova 11. Csere: Juhár (liberó), Gyimes-Capet 6, Fricova, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

KNRC: Hurst 5, Vilvert 9, Martin 1, Szedmák 10, Radnai Lu. 3, Dias 5. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 1, Maiorano 3, Sahin 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
A találkozó elején nagyon látszott, hogy hiányzik a meccsritmus, illetve az három hiányzónk miatt edzésmunkánk sem olyan minőségű volt, mint amilyennek lennie kellett volna, mivel nekem, és a segítőimnek kellett beállnunk. Éppen ezért is gratulálok a lányoknak, mert az első szettben annak ellenére nyugodtak maradtak, hogy többpontos hátrányban voltunk. Fordítottunk, utána pedig azt gondolom, kontrolláltuk a mérkőzést. Azonban még csak 1-0 van, ennél sokkal jobb testbeszédre és agresszívabb teljesítményre lesz szükségünk, ha szombaton is nyerni szeretnénk. Külön köszönöm Taylornak, hogy annak ellenére vállalta a mai mérkőzést, hogy az elmúlt napokban lázas beteg volt.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató