Jöhet az újabb döntő!

A MÁV Előre elleni elődöntő harmadik meccsét 3-0-ra nyertük meg, így készülhetünk sorozatban harmadik Extraliga-finálénkra.

Bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes csapatunk vasárnap délután a MÁV Előrét fogadta az Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Folyondár utcában.

A párharc első két találkozóját mi nyertük, így egy újabb győzelem már a fináléba jutásunkat jelentette volna.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában ezúttal Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Karolina Fricova, Gyimes-Capet Zsófia és Papp Orsolya kapott lehetőséget, liberóként Juhár Dalma játszott.

Gyengén kezdtük a mérkőzést (3-6), de Bannister ászaival gyorsan fordítottunk (8-7). Ezt követően hiába védekeztünk jól, ismét sokat rontottunk, így Athanasopoulos időt kért (10-13). Sillah és Fricova vette hátára együttesünket, amely újra fordított, és Gyimes-Capet jó sáncainak is köszönhetően 24 perc alatt megszerezte a vezetést (25-20, 1-0).

A második felvonás elején is több hiba csúszott a játékunkba (5-6), de Sillah hatékony támadójátéknak köszönhetően így is tartottuk a lépést ellenfelünkkel (11-11). Lukasz Przybylak két labdamenettel később időt kért, majd 18-14-es előnyünknél is, de a fórunk ezt követően sem csökkent, mert mindig volt valaki, aki a legjobbkor szerzett pontot a térfelünkről (25-19, 2-0).

A harmadik szettet kezdtük a legjobban, de 5-3 után sorozatban öt vendégpont, majd Athanasopoulos időkérése következett. Sokáig őrizte előnyét a blokkvédekezésben sokat javult és agresszívabban szerváló MÁV Előre (10-15), görög trénerünk így Tóth Sára, Török Kata és Ayshan Abdulazimova bevetésével próbálkozott (11-15). Öttel is ellépett a MÁV, amelynek edzője és játékosai ezt követően szinte minden bírói ítéletnél reklamáltak, de eközben egymás után követték el a ki nem kényszerített hibákat (15-17). Az új felállásban jobban teljesítettünk, Török ászértékű nyitásával egyenlítettünk (21-21), majd a visszatérő Gülübay sáncával lezártuk a mérkőzést és a párharcot is (25-22, 3-0).

A Kaposvár elleni bajnoki döntő várhatóan április 9-én kezdődik majd.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
MÁV Előre Foxconn
(20, 19, 22)

Folyondár utca, 385 néző. Vezette: Kiss Z., Szarka

Vasas: Sillah 13, Gyimes-Capet 10, Gülübay 2, Fricova 7, Papp O. 2, Bannister 14. Csere: Juhár (liberó), Jámbor, Török 1, Tóth S., Abdulazimova 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MÁV Előre: Pallag 4, Andersson 4, Dvoracek 15, Matos 10, Vacsi 8, Michalewicz 1. Csere: Kovács E., Tóth J. (liberók), Ventura, Király-Tálas, Markovic. Vezetőedző: Lukasz Przybylak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a játékosoknak, stábtagnak és a menedzsmentnek, mert az nem mindennapi, hogy három szezon alatt a hetedik döntőnkre készülhetünk. Ma kicsit idegesen kezdtünk, de megőriztük veretlenségünket és bejutottunk a fináléba. Gratulálok a fiataloknak, akik a harmadik szettben beálltak és megfordították a meccset. Most pár nap pihenő következik, hogy aztán az eddigieknél is keményebb munkával készüljünk a döntőre, ahol ennél sokkal jobb játékra lesz szükségünk az újabb bajnoki címhez.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató