Jön az elődöntő!

Kemény mérkőzésekre van kilátás a MÁV Előre elleni párharcban.

Szombaton kezdődik a bajnoki elődöntő, amelyben veretlen csapatunkra nem vár könnyű feladat a MÁV Előre Foxconn ellen.

A székesfehérváriak negyedikként zártak az alapszakaszban, de csak az utolsó fordulóban maradtak le a harmadik helyről úgy, hogy már 2-0-ra vezettek Nyíregyházán. Végül 3-2-vel alulmaradtak, ami azt jelentette, hogy a Békéscsaba előzött, így a viharsarkiakra vár a Kaposvár a négy között, míg a MÁV-nak mi jutottunk.

A fehérváriakban az alapszakasz zárásán elszenvedett „ütés” úgy tűnt, bennük maradt, mert a bajnoki negyeddöntőt – ugyancsak a Fatum ellen – két vereséggel kezdték. Ezt követően aztán magukra találtak Király-Tálas Zsuzsannáék, három 3-1-es sikerrel megfordították a párharcot és 2010 óta először bejutottak a bajnokságban a legjobb négybe.

A Nyíregyháza elleni negyeddöntő nem volt mentes a botránytól sem, ugyanis a MÁV Előre öltözőjéből kikerült fotók alapján a játékosok motivációként dartsnyilakat dobáltak a Fatum néhány játékosának kinyomtatott arcképére, amit nyírségi röplabdázók természetesen zokon vettek. Ez azonban az ellenünk való párharcot semmiben nem befolyásolja, mint ahogy a kupagyőzelmünk, vagy a szezonbeli veretlenségünk sem.

Az elődöntő 0-0-ról indul, a MÁV pedig az amerikai Maia Dvoracek vezérletével képes nagyszerű röplabdát játszani. A légiósokon és Király-Tálason kívül sem szenved hiányt a csapat rutinos játékosokban, Pallag Ágnes és Vacsi Evelin mind korábbi magyar válogatottak.

Az alapszakaszban idegenben 3-1-re, odahaza 3-0-ra nyertünk a MÁV ellen.

Az elődöntő első mérkőzése szombaton 16 órakor kezdődik a Folyondár utcában, a találkozó után 19 órától pedig Kőnig Gábor NB I-es csapata a Kispest ellen zárja hazai alapszakasz-meccseinek a sorát.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató