Török Kata: a kupadöntőket nem lehet megunni

Ütőjátékosunk ötödik fináléjára készül és negyedszer lehet aranyérmes a Vasassal, ezzel pedig elittársasághoz csatlakozna.

Már csak egy nap, és ismét megtelik szurkolókkal az Érd Aréna, hétvégén ugyanis ott rendezik a Magyar Kupa végjátékát. Nekünk ezúttal a szombat a fontosabb, akkor lépnek ugyanis pályára a női együttesek, így elmúlt két kiírásban győztes csapatunk, a Vasas Óbuda is. Az ellenfél – akárcsak tavaly – a Swietelsky-Békéscsaba lesz.

Együttesünkben ketten is negyedszer érhetnek a csúcsra, Török Kata mellett ugyanis Juhár Dalma is ott volt már a 2020-as együttesben is. Kettejük közül ezúttal válogatott ütőjátékosunkkal beszélgettünk.

„Egy kupadöntőt nem lehet megunni, hogyan is lehetne? Akármilyen szezonunk is van, akármilyen meccseket is játszunk, ez mindig egy külön történet. Nagyon szeretem magát az eseményt is, mert a röplabda továbbra sem a legnépszerűbb sportág idehaza, így nem sokszor van lehetőségünk ilyen ünnepen részt venni” – mondta válogatott játékosunk.

A 25 éves röplabdázó kiemelte: a finálén mindig szinte telt ház van, a játékosok mellett a szervezők is szívüket-lelküket beleteszik az eseménybe, ami épp ezért nagyon különleges.

A mérkőzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, nagyon nehezen tud bármit mondani előzetesen, mert ő maga sem tudja, milyen találkozóra számítson.

„Ha a legutóbbi egymás elleni meccsünkből indulok ki, az viszonylag sima volt, de Békéscsabán például beleszaladtunk egy 3-2-be. Ezekben az összecsapásokban mindig benne van a hatalmas csata, de ha mi az elejétől a végéig azt hozzuk, amit szeretnénk és amire képesek vagyunk, nem feltétlenül kell, hogy ez a döntő is az legyen. De ez egy meccs, amin ki kell zárnunk a szezon eddigi részét. Erre készülünk” – tekintett előre a nyitásfogadó.

A nyolcadik idényét nálunk töltő Török kijelentette, eddig nem ez pályafutása legjobb szezonja, éppen ezért nemcsak csapatszinten, de neki egyénileg is nagyon sokat jelentene ez az aranyérem.

„Nagy lendületet adna nekem és nekünk is a győzelem, főleg, ha a meccs nagy részében a pályán tudnék hozzájárulni az esetleges sikerhez. De legyen bárhogy is, minden, közösen elért diadal nagy lendületet és sok plusz erőt adna a szezon maradékára” – mondta Török Kata, aki elmondása szerint nagyon szeret az Érd Arénában játszani, és jelenthet előnyt, hogy a nemzetközi porondról csapattársai is ismerik a helyszínt.

„Azt pedig megígérhetem: ha nyerünk, most is lesz kamerába éneklős videó!” – zárta nevetve.

Amennyiben szombaton a mi nyakunkba kerül az aranyérem, Kata és Dalma elit társasághoz csatlakozik, ugyanis négynél több MK-trófeát csak Nyári Virág (ötöt) nyert a Vasas színeiben: a „négygyőzelmesek” klubját jelenleg Vatai Gabriella, Tormási Orsolya, Miklai Zsanett, Stefanik Orsolya és Lévai Vivien alkotja.

A mérkőzésre már csak a helyszínen lehet belépőt váltani, a finálé 19.15 órakor kezdődik, de a belépők a 16.15-kor kezdődő, Nyíregyháza-Kaposvár bronzmérkőzésre is érvényesek.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató