Athanasopoulos: a tegnapi újságot senki nem olvassa

Görög vezetőedzőnk a játékosokkal együtt éhes az újabb sikerre.

Már csak három nap, és ismét megtelik szurkolókkal az Érd Aréna, hétvégén ugyanis ott rendezik a Magyar Kupa végjátékát. Nekünk ezúttal a szombat a fontosabb, akkor lépnek ugyanis pályára a női együttesek, így elmúlt két kiírásban győztes csapatunk, a Vasas Óbuda is. Az ellenfél – akárcsak tavaly – a Swietelsky-Békéscsaba lesz.

„Nagy kihívást jelent a Békéscsaba ellen felkészülni, mert akárcsak mi, ők is többféle felállásban tudnak játszani. Amellett azonban, hogy kielemezzük őket, saját magunkat kell százszázalékos állapotba hozni szombatra, hogy az erősségeinket a lehető legjobban ki tudjuk használni” – adta meg a siker receptjét a kupadöntővel kapcsolatban Giannis Athanasopoulos, csapatunk görög vezetőedzője.

A tréner szerint azonban előny az, hogy együttesünk bárkihez tud alkalmazkodni, akár mérkőzés közben is, de a fő célnak annak kell lennie, hogy a riválisainknak kelljen változtatni.

„Egyetértek Dalma sajtótájékoztatón mondott szavaival, hogy jót tett ez a kéthetes szünet, ugyanakkor ez veszélyt is rejt magában. A Békéscsaba ebben az időszakban számos alkalommal került nehéz helyzetbe, amelyen túl kellett lendülnie, míg nekünk ezek szimulálására csak az edzések maradtak. Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok a játékosokkal, jól és koncentráltan dolgoznak” – jelentette ki vezetőedzőnk.

Athanasopoulos szerint a döntő – mint minden ehhez hasonló, egymeccses finálé – azon fog múlni, melyik csapat kezeli jobban az érzelmeit, az idegeit, ki lesz kellően agresszív és fog tudni a nehéz helyzetekben jobban összetartani.

„Az mindenképp mellettünk szól, hogy ismerjük az Érd Arénát, mert jó pár meccset játszottunk ott ebben a szezonban, de ez csak egy kis aspektusa ennek a döntőnek. Női együttesek lévén sokkal inkább az érzelmek fognak dönteni, mint a helyszín” – jelentette ki a görög szakember, aki Vasasba igazolása óta minden magyarországi aranyérmet megnyert együttesünkkel.

Ennek kapcsán kiemelte: mindig egy régi, idős edző szavai lebegnek a szemei előtt.

„Ő egyszer azt mondta, és én is ezt vallom, hogy a tegnapi újságot már senki nem olvassa. Szombaton mindenki nulláról fogja elkezdni a mérkőzést, ebben a szezonban még semmit nem nyertünk. Én és a lányok is éhesek vagyunk a sikerre, előre nézünk, nem arra, mi történt tavaly vagy két évvel ezelőtt. Nagyon fontos a szombati összecsapás, szeretnénk, ha egy újabb aranyérem kerülne a klub vitrinjébe” – mondta Athanasopoulos.

A mérkőzésre az Eventim oldalán keresztül lehet belépőt váltani, a finálé 19.15 órakor kezdődik, de a belépők a 16.15-kor kezdődő, Nyíregyháza-Kaposvár bronzmérkőzésre is érvényesek.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató