Itt a kupahét!

Szombaton a 26. Magyar Kupa-döntőnkben a 16. aranyérmünkért, sorozatban a harmadikért szállunk harcba a Békéscsaba ellen.

Hamarosan véget ér a kéthetes várakozás, és csapatunk újra tétmeccsen lép majd pályára: szombat este 19.15 órakor az Érd Arénában kerül megrendezésre a DRK Magyar Kupa idei fináléja, ahol az elmúlt két évben aranyérmes együttesünk a Swietelsky-Békéscsaba ellen lép majd pályára.

A helyszín jó ismerősünk, hiszen a Bajnokok Ligája – és a CEV Kupa – mostani kiírásában ugyanitt játszottuk hazai találkozóinkat, de a 2022-es kupagyőzelmünket is Érden ünnepelhettük a Szent Benedek RA ellen. Tavaly a Riz Levente Sportcsarnokban dupláztunk, idén azonban a sorozat végjátéka visszatér az Érd Arénába.

Együttesünk a mostani szezonban a történelmi BL-főtáblás diadal és a CEV Kupa negyeddöntős szereplés mellett Magyarországon hibátlanul menetel: a kupadöntőbe játszmaveszteség nélkül jutottunk be, a bajnokságban pedig eddig mindössze egy pontot, illetve hat szettet veszítettünk.

Ez persze egyáltalán nem szabad, hogy elaltasson, vagy abba a tévhitbe lökjön bennünket, hogy a kupafinálé sima lesz. Egyrészt az a BRSE lesz az ellenfelünk, amely egyetlen magyar csapatként pontot rabolt tőlünk, másrészt a két együttes közös múltjából is egyértelmű, hogy a lehető legritkább esetben játszunk sima meccset a viharsarkiakkal.

A két klub közelmúltbeli döntős történelmének a mostani lesz a negyedik felvonása: a legutóbbi két bajnoki és a tavalyi MK-finálét is mi nyertük ugyan, de egy évvel ezelőtt például emlékezetes, a végletekig kiélezett ötjátszmás csatában tudtunk riválisunk fölé kerekedni.

A csabaiak idénye egyelőre kifejezetten hektikus: a Közép-európai Ligában címvédőként a legutóbbi hétvégén negyedikként zártak a négyes döntőben, miután a Mladost Zagrebtől és a házigazda Maribortól is kikaptak. Emellett már a bajnoki alapszakaszban is szenvedtek nem várt vereségeket, a rájátszásban pedig még a vártnál is nagyobb ellenállásba ütköznek már a negyeddöntőben is, ahol szerdán, hazai pályán ötödik mérkőzésen kell pályára lépniük az Újpest ellen.

Azt tehát nem lehet mondani, hogy a BRSE játékosai meccshiánnyal érkeznének a döntőre, ugyanakkor az is biztos, hogy Tóth Gáboréknak a fáradtsággal jobban meg kell küzdeniük, mint lányainknak, akik február 25-én léptek legutóbb pályára.

Izgalmas mérkőzésre van tehát kilátás, aminek a „szokásos” aranyérmen kívül plusz egy tétje is lesz számunkra: amennyiben sorozatban harmadszor is sikerül elhódítanunk az MK-trófeát (erre eddig egyszer volt példa, amikor 2012 és 2015 között egymás után négyszer nyertünk), örökre a mi vitrinünkben marad a vándorserleg is.

A mérkőzésre az Eventim oldalán keresztül lehet belépőt váltani.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató