Pontszerzéssel biztosíthatjuk elődöntős szereplésünket

Kőnig Gábor NB I-es listavezető csapata egymás utáni második hétvégén játszik a második helyezettel.

A sors furcsa alakulásaként első helyen álló NB I-es együttesünk egymás utáni második héten is a mögötte második helyen álló riválissal találkozik. Ennek miértje nagyon egyszerű: mivel Botyánszki Fanniék múlt szombaton imponáló játékkal legyőzték a most harmadik TFSE-t, a most szombati ellenfél BVSC-Zugló megelőzte fővárosi riválisát, és jelenleg a második helyen tanyázik.

A két együttes első, novemberi meccsén Kiss Lilla vezérletével hatalmas csatában, öt játszmában – a negyediket 17-22-ről megfordítva, 30-28-ra megnyerve – győztünk idegenben, de a rivális azt követően kilencmeccses sikerszériát épített ki, ami épp az előző fordulóban, egy békéscsabai 3-2-es vereséggel szakadt meg.

A mi oldalunkon sem lehet panasz a lányok teljesítményére, ugyanis együttesünk nyolc összecsapás óta nem talált legyőzőre, s amennyiben ez a sorozat nem szakad meg, biztosítja helyét az elődöntőben. Ehhez egyébként még egy szerzett pontra van szüksége a hátralévő három mérkőzésen, feltéve, hogy a mögötte álló riválisok minden meccsüket hibátlanul teljesítik.

„A BVSC még a TF-hez képest is rutinosabb csapat, és merőben más játékot játszik. A múlt hetinél gyorsabb röplabda ellen kell felvennünk a kesztyűt, éppen ezért bízom abban, hogy legalább olyan jól fogunk nyitni, mint egy hete, mert azzal a saját dolgunkat könnyítenénk meg” – tekintett előre Kőnig Gábor.

A szombati találkozó 17 órakor kezdődik a Folyondár utcában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató