Ott vagyunk a négy között!

Az első, szoros szett után a DVTK elleni negyeddöntős párharc legsimább mérkőzését abszolváltuk, és bejutottunk a legjobb négy közé.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk vasárnap késő délután az Extraliga negyeddöntőjében az alapszakasz-nyolcadik DVTK Ongropack együttesét fogadta az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc harmadik mérkőzésén.

Az első két találkozót egyaránt 3-0-ra nyertünk, így ezúttal már az elődöntőbe kerülésért léptünk pályára.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában ezúttal Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Török Kata, Papp Orsolya és Gyimes-Capet Zsófia kapott lehetőséget, a liberó Juhár Dalma volt.

Kifejezetten gyengén kezdtük a mérkőzést (1-5), Athanasopoulos időkérése után azonban előbb egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük (8-7). Szépen lassan átvettük az irányítást, a vendégeket edző Németh Szabolcs egy hosszúra szálló támadás után gondolta úgy, hogy magához rendeli övéit (14-10). A következő három labdamenetet is mi nyertük, s ugyan a hajrában több cserejátékosunk is beszállt, semmi nem veszélyeztette részsikerünket (25-20, 1-0).

A második felvonást – melynek kezdetére visszatértek kezdőink – már koncentráltabban kezdtük, Németh pedig mindkét időkérését elhasználta (8-0). A remek nyitósorozatot produkáló GÜlübayt Tóth Sára váltotta, a vendégek a 12. labdamenetben tudtak feliratkozni az eredményjelzőre. Ezt követően is játszi könnyedséggel szereztük pontjainkat, és a párharc legnagyobb különbségű részsikerét arattuk (25-6, 2-0).

A harmadik felvonásra sem változott a mérkőzés képe: az elején Török és Papp, utána Gülübay, majd Tóth és Jámbor szállította a pontjainkat, és végül egy 68 perces sikerrel biztosítottuk helyünket az elődöntőben (25-9, 3-0).

Folytatás március 9-én az Érd Arénában, a Magyar Kupa döntőjében 19.15 órakor a Swietelsky-Békéscsaba ellen.

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
DVTK Ongropack
(20, 6, 9)

Folyondár utca, 120 néző. Vezette: Selega, Kiss Z.

Vasas: Gülübay 7, Török 13, Papp O. 9, Bannister 3, Sillah 8, Gyimes-Capet 10. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Erőss 4, Jámbor 1, Tóth S. 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

DVTK: Hegyi 3, Prosvirina 2, M. Einarsdóttir 2, Egri K. 2, Hollósi 2, Skoric 8. Csere: Kundrák (liberó), Kalmár, Jovanovic 4, Egri B., Horváth L. 1, H. Einarsdóttir 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Örülök, hogy három mérkőzésből le tudtuk zárni a párharcot. Ma az első szett kicsit hektikusan alakult, de utána egyértelmű volt a fölényünk. Minden játékosom bizonyította, bármikor számíthatok rájuk, ehhez külön gratulálok a csapatomnak!
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató