Miskolcon kerülhetünk közel az elődöntőhöz

Csapatunk a hazai 3-0-s diadal után a DVTK otthonában sem lassítana.

Bajnoki címvédő lányaink az Extraliga negyeddöntőjének első meccsén a papírformának megfelelően háromszettes sikert arattak a DVTK Ongropack ellen. A párharc azonban itt még korántsem ért véget, ugyanakkor a csütörtöki második meccsen egyértelműen csak az lehet együttesünk célja, hogy vasárnap, hazai környezetben lezárhassa a párharcot.

A múlt szombati első mérkőzésen több olyan játékos is lehetőséget kaptt Giannis Athanasopoulos vezetőedzőtől, akik az utóbbi időszakban kevesebb időt tölthettek a pályán. Ezek egyike volt Szalai Anna, aki honlapunknak elmondta: örült, hogy bizalmat kapott a trénertől, és nagyon jó volt végigjátszani az összecsapást.

„Úgy gondolom, hogy nem számít, milyen felállásban játszunk, hiszen mindenki tudja a dolgát, bárki is van a pályán, igyekszik a legjobb tudása szerint teljesíteni. Ez a csapatunk egyik legnagyobb erőssége” – mondta honlapunknak ennek kapcsán a válogatott kerettag liberó.

Fontos is, hogy minden játékos „tűzben” legyen, hiszen közeledik a tavasz legfontosabb meccse, a Magyar Kupa érdi döntője (március 9., 19.15, Érd Aréna), amit majd a bajnoki rájátszás folytatása követ. Előbb azonban Miskolcon van feladatunk, ahol Szalai szerint meg is van a recept az újabb győzelemhez.

„A találkozó elejétől kezdve koncentráltan kell játszanunk, nem szabad félvállról vennünk a meccset, és ha összeszedetten röplabdázunk, akkor biztos vagyok abban, hogy győztesen hagyjuk majd el a pályát, hogy aztán vasárnap legyen esélyünk lezárni a párharcot” – jelentette ki liberónk.

A csütörtöki mérkőzés 18 órakor kezdődik a DVTK Arénában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató