NB I: listavezetőként várjuk a szombati rangadót

Kőnig Gábor együttese hét találkozó óta veretlen, így készülhet a TFSE elleni derbire.

A szombaton Botyánszki Fanniékra váró találkozónál nagyobb rangadót jelenleg nem lehet elképzelni az NB I-ben, ugyanis listavezető, hét mérkőzés óta veretlen együttesünk a kétpontos hátránnyal – de két lejátszott meccsel kevesebbel – a második helyen álló TFSE vendége lesz.

Lányaink a mostani szezonban idegenben még veretlenek, ugyanis idénybeli mindkét vereségüket hazai pályán szenvedték el, az egyiket még novemberben éppen a mostani rivális ellen. Ez ugyan még csak a második évünk a másodosztályban, de a két csapatnak már így is eseménydús múltja van: az előző szezonban hazai pályán szintén kikaptunk az egyetemistáktól, de akkor az utolsó fordulóban az idegenben aratott győzelemmel épp mi ütöttük el a TFSE-t a feljutástól, s zártunk újoncként a harmadik helyen.

A mostani idényben aztán hiába nyertük meg az első játszmát a novemberi összecsapáson, utána a rengeteg – négy szett alatt összesen 50 – ki nem kényszerített hibánknak is köszönhetően kikaptunk.

A 2023/24-es bajnokságban mi 14/2-es, riválisunk 13/1-es győzelmi mutatóval várja a rangadót, a TFSE egyetlen vereségét a Gödöllőtől szenvedte el. A két együttes hétvégi rangadóját a velünk azonos pontszámmal harmadik BVSC is érdeklődéssel várja, a zuglóiakat majd jövő hét szombaton fogadjuk a Folyondárban.

A március 24-ig tartó alapszakaszból már csak négy forduló van hátra, a három rangadó – a zárkörben Veszprémbe utazunk – mellett a Kispesttel találkozunk még, a biztos négybe jutáshoz ezeken a találkozókon legalább négy pontot kell szereznünk, illetve amennyiben a veszprémiek – akik még a TFSE-vel és a Gödöllővel is találkoznak – hullajtanak pontokat, ennél kevesebb is elég lehet. Az alapszakaszt majd a rájátszás követi, ahol az első a negyedikkel, a második a harmadikkal vív elődöntőt, amit a finálé és a bronzmérkőzés követ.

A szombati TFSE elleni mérkőzés 18 órakor kezdődik a tavaly nyáron átadott Dr. Koltai Jenő Sportközpont multifunkciós sportcsarnokában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató