Idén is ott vagyunk a kupadöntőben!

A második játszmában öt szettlabdát hárítva győztük le újra 3-0-ra a Kaposvárt az elődöntőben.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk szerda este a Kaposvárt fogadta a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján.

Az első, vasárnapi mérkőzést 3-0-ra nyertük idegenben, így kedvező helyzetből várhattuk a második összecsapást.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában ezúttal Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Török Kata, Gyimes-Capet Zsófia és Papp Orsolya kapott lehetőséget, liberóként Juhár Dalma játszott.

A vendégeket edző Vincent Lacombe ugyanakkor alaposan felforgatta együttesét, az előző találkozón látott kezdőcsapatból csak a csapatkapitány Marta Hurst, valamint Radnai Luca maradt hírmondónak.

A somogyiak ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – remekül kezdték az összecsapást, nekünk kellett először időt kérnünk (5-8), de Athanasopoulos fejmosása használt, és 10-10-nél már egál volt. Papp ászával vezettünk először (13-12), és lendületünket Lacombe időkérése sem tudta megtörni. Nagy előnyt azonban nem tudtunk felépíteni, de a három-négypontos fór a hatékony támadójátékunknak hála a végéig kitartott, így egy szettre kerültünk a finálétól (25-18, 1-0).

A második etapra Gyimes-Capet-t Ayshan Abdulazimova váltotta, s bár jól kezdtünk (4-0), kisvártatva már a vendégek vezettek (6-7). Ezt követően is szoros volt a küzdelem, mert bár fordítottunk, a somogyiak ott lihegtek a nyakunkban (13-12). Nem játszottunk jól, főleg a fogadásunk dadogott, míg vendégeink kifejezetten lelkesen röplabdáztak, ennek eredményeként időt kellett kérnünk (16-17). Ennek ellenére a következő három pont is a KNRC-é lett, sőt, nem sokkal később közel kerültek a részsikerhez (18-22). A hajrában öt szettlabdát kellett hárítanunk ahhoz, hogy biztosítsuk döntős szereplésünket (28-26, 2-0).

A harmadik felvonásra érkezett Karolina Fricova és Tóth Sára, valamint Szalai Anna is. Összeszedettebben játszottunk, mint a megelőző játékrészben, ennek köszönhetően pár ponttal elhúztunk (9-6). A folytatásban egyre tekintélyesebb lett a különbség a csapatok között (15-9), amikor a betegsége után visszatérő Erőss Mirtill is beszállt. A hajrában Jámbor Cecília is lehetőséget kapott (19-13), de a szett végkimenetelét ez sem befolyásolta, és hamarosan ünnepelhettük történetünk 26. Magyar Kupa-döntőjét (25-17, 3-0).

Lányaink legközelebb már a bajnoki negyeddöntő első meccsén lépnek pályára: szombaton 16 órától a DVTK érkezik a Folyondár utcába.

MAGYR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

3
Vasas Óbuda
0
KNRC
(18, 26, 17)

Folyondár utca, 250 néző. Vezette: Adler, Kiss Z.

Vasas: Gülübay 1, Török 11, Papp O. 7, Bannister 17, Sillah 4, Gyimes-Capet 4. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Abdulaizmova 10, Fricova 6, Tóth S., Erőss 1, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

KNRC: Lima 3, Godó 11, Radnai L. 2, Maiorano 7, Hurst 7, Sahin 10. Csere: Rády (liberó), Szedmák 10, Vilvert 3. Vezetőedző: Vincent Lacombe

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató