Kaposvári rangadó a kupaelődöntőben

Az alapszakasz-második KNRC-vel csapunk össze a Magyar Kupa fináléjáért, az első meccs vasárnap lesz a somogyi vármegyeszékhelyen.

Ha csak a bajnoki alapszakasz eredményeit nézzük, akkor a lehető legnehezebb ellenféllel találkozunk a Magyar Kupa elődöntőjében, ahol az Extraligában második helyen zárt KNRC-vel nézünk szembe.

Vincent Lacombe együttese ugyan három vereséggel kezdte az idényt, az azt követő 13 tétmérkőzéséből 11-et megnyert, ez idő alatt csak tőlünk és a Nyíregyházától kapott ki. A kupában nekünk két NB I-es csapat, a BVSC és a Gödöllő „testén” keresztül vezetett az utunk az elődöntőig, riválisunk előbb a szintén másodosztályú Szegedet, majd az extraligás UTE-t búcsúztatva jutott el a végjátékig.

A mostani idényben értemelszerűen eddig kétszer csaptunk össze mostain riválisunkkal, amelyet a Folyondár utcában 3-1-re, idegenben 3-0-ra győztünk le. Azóta azonban sok mérkőzés telt el, mi túl vagyunk egy CEV Kupa búcsún, a kaposváriak pedig biztosan arra készülnek, hogy bebizonyítsák, nem véletlen volt az alapszakasz-második helyük, velünk is képesek felvenni a versenyt.

„Nyilván nem volt könnyű túltenni magunkat a párizsi vereségen, mert úgy éreztük, maradt bennünk, és elérhető lett volna az elődöntő. De az egyik csapatnak búcsúznia kellett, és ezek most mi voltunk. Ezzel azonban már nem szabad foglalkoznunk, mert a szezon legfontosabb része most következik, erre kell koncentrálnunk” – mondta honlapunknak Karolina Fricova.

Csapatunk szlovák ütőjátékosa szerint fontos, hogy tanuljunk az elkövetett hibáinkból, és ahogyan azt Giannis Athanasopoulos vezetőedző is mondta, a nemzetközi porondon gyűjtött tapasztalatokat használjuk fel a magyar sorozatokban.

„Az első lépés ezen az úton a Kaposvár elleni kupapárharc. Ellenfelünk másodikként zárta az alapszakaszt, jó formában vannak, és biztosan minden megtesznek majd azért, hogy bejussanak a döntőbe. Természetesen mi is ezen leszünk, remélem, meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek” – tekintett előre a mérkőzésre Kaja.

A kaposvári találkozó vasárnap 15 órakor kezdődik, együttesünk – a szokásoknak megfelelően – már egy nappal korábban elutazott a mérkőzés helyszínére.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató